MORKŲ PYRAGAS

 

Ar kada nors Big Green Egg kepsninėje kepėte morkų pyragą? Iškepę šį gardų morkų pyragą savo kamado kepsninėje, palikite jį 2 valandas atvėsti. Prieš patiekdami aptepkite pyragą gardžiu sūrio kremu.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE

VIRTUVĖ: AMERIKOS

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 45 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 150 MIN.

IŠ VISO: 195 MIN.

IŠEIS: 10 PORCIJŲ

 

INGREDIENTAI

 

TEŠLA

400 g migdolų be luobelės

400 g morkų

260 g miltų

1 a. š. kepimo miltelių

1 vanilės ankštis

4 kiaušiniai

260 g cukraus

1 a. š. malto cinamono

240 g saulėgrąžų aliejaus + kepimo formai ištepti

 

SŪRIO KREMAS

200 g kambario temperatūros sviesto

150 g cukraus pudros

200 g kreminio sūrio

 

PAPUOŠTI

1 ekologiškas apelsinas

 

Priedai:

convEGGtor laikiklis

Ketaus keptuvė (maža)

Kepimo akmuo

 

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C.

2. Tuo tarpu įkaitinkite ant grotelių mažą ketaus keptuvę ir joje paskrudinkite migdolus. Kepinkite riešutus apie 12 min., kol jie taps auksinės spalvos. Retkarčiais pamaišykite migdolus ir kaskart uždarykite Big Green Egg dangtį. Po to išimkite keptuvę iš kepsninės ir palaikykite, kol ji ir riešutai atvės.

3. Tuo tarpu nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite morkas. Stambiai sukapokite migdolus. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos ir du kartus persijokite, kad neliktų gumulėlių. Išilgai perpjaukite vanilės ankštį ir išskobkite minkštimą. Virtuviniame kombaine išplakite kiaušinius su cukrumi, cinamonu ir vanile iki purumo. Įmaišykite miltų mišinį ir saulėgrąžų aliejų, kad išeitų vientisa tešla. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas ir pusę kepintų migdolų.

4. Ištepkite sviestu apvalią kepimo formą (apie Ø 27 cm) – tam tiks ir maža ketaus keptuvė. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Supilkite ir išlyginkite tešlą.

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Uždėkite kepimo akmenį ant grotelių, o ant jo – kepimo formą. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite morkų pyragą apie 30 min., kol pagels. Morkų pyragas bus iškepęs, jei viršus bus gana tvirtas, bet stangrus.

2. Ištraukite morkų pyragą iš Big Green Egg kepsninės ir neišėmę iš kepimo formos visiškai atvėsinkite. Atkreipkite dėmesį: ketaus keptuvėje tai gali užtrukti apie 2 valandas.

 

PATIEKITE

 

 

1. Pagaminkite kremą: išplakite sviestą ir cukraus pudrą iki purios masės. Įmaišykite kreminį sūrį ir gautu mišiniu kita šaukšto puse tolygiai aptepkite iš kepimo formos išimtą pyragą.

2. Glajumi apteptą morkų pyragą papuoškite tarkuota apelsino žievele.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close