KOVAS 2018

NEĮTIKĖTINAI SKANŪS
TORTILIJŲ SUKTINUKAI

Norite pagaminti neįtikėtinai skanių suktinukų? Šie receptai taip ir vilioja pasisukioti prie Big Green Egg kepsninės. Parengėme receptų visiems skoniams, todėl nesvarbu, ką pasirinksite: žuvį, vištieną ar daržoves. O jei išsirinkti sunku, pasikvieskite draugų ir pavaišinkite juos gardžiais Big Green Egg kepsninėje pagamintais pietumis.

Neįtikėtinai skanūs tortilijų suktinukai

Vegetariški tortilijų suktinukai su humusu, keptomis daržovėmis ir avokadais
Tortilijų suktinukai su keptomis daržovėmis ir rūkyta vištiena
Tortilijų suktinukai su tunu ir keptomis daržovėmis

Norėtumėte gardaus vegetariško patiekalo? Mėgstate tortilijų suktinukus? Tuomet šie maistingi suktinukai – tobulas pasirinkimas pietums arba užkandžiui. Papildomo skonio suteiksite daržoves ir avokadus pakepinę Big Green Egg kepsninėje.

Big Green Egg kepsninėje labai lengva išrūkinti vištieną. Įdėjus specialią pliauską atsiranda dūmų, suteikiančių vištienai viliojančio aromato ir ryškaus skonio. Tokia vištiena puikiai tinka dėti į salotas arba, kaip šiame recepte, į suktinukus.

Ieškote gardaus patiekalo su tunu? Patiekite šiuos suktinukus su tunu pietums ir mėgaukitės skaniais potyriais. Trumpai apkepto tuno vidus lieka žalias – taip ir turi būti. Taip Big Green Egg kepsninėje iškeptas tunas bus labai gardus.

 

INGREDIENTAI

Vegetariški tortilijų suktinukai su humusu, keptomis daržovėmis ir avokadais
Tortilijų suktinukai su keptomis daržovėmis ir rūkyta vištiena
Tortilijų suktinukai su tunu ir keptomis daržovėmis

4 porcijos

Pasiruošimas iš anksto: 20 min.

Gaminimo trukmė: 15–20 min.


Įdarui

4 kiaušiniai

1 geltonoji cukinija

1 raudonoji paprika smailia ankštimi

2 avokadai

2 a. š. maltų kuminų

8 nedidelės viso grūdo tortilijos (maždaug 15 cm skersmens)

100 g raudonųjų ridikėlių daigų

80 g mažų juodų alyvuogių be kauliukų

200 g fetos

Humusui:

1 stiklainis virtų avinžirnių (350 g)

2 česnako skiltelės

½ citrinos sultys

6 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

3 v. š. tahinio (sezamų pastos)

2 a. š. maltų kuminų

1 a. š. maltos saldžiosios paprikos

Priedai:

Ketaus grotelės

4 porcijos

Pasiruošimas iš anksto: 105 min.

Gaminimo trukmė: 30 min.


Įdarui:

2 vištienos krūtinėlės

½ ananaso (išilgai perpjauto per pusę)

2 trūkažolių gūžės

8 žalieji smidrai

3 v. š. grietinės

4 tortilijos (20–25 cm skersmens)

50 g gražgarsčių

Priedai:

1 algarobo pliauska

convEGGtor laikiklis

Skysčių surinkimo talpa (nebūtinai)

Dvigubas įsmeigiamas termometras

Ketaus grotelės

Grotelių kėliklis

4 porcijos

Pasiruošimas iš anksto: 20 min.

Gaminimo trukmė: 30 min.


Įdarui:

600 g tuno filė be odos (4 cm storio)

8 nedideli pankoliai

2 salotų „Little Gem“ gūžės

8 laiškiniai svogūnai

1 aitrioji paprika

1 v. š. alyvuogių aliejaus

5 v. š. sojų padažo

100 g wakame jūržolių

4 tortilijos (20–25 cm skersmens)

100 g porų daigų

2 v. š. sezamų sėklų

Priedai:

Ketaus grotelės

 

GAMINIMAS

 

Vegetariški tortilijų suktinukai
Tortilijų suktinukai su keptomis daržovėmis ir rūkyta vištiena
Tortilijų suktinukai su tunu ir keptomis daržovėmis

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C.

Tuo tarpu išvirkite kiaušinius vandenyje, kol bus kieti (maždaug 7 min.). Nusunkite humusui skirtus avinžirnius. Nulupkite česnako skilteles ir stambiai sukapokite. Avinžirnius, česnako skilteles ir kitus humusui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Kiaušinius nusunkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.

Perpjaukite cukiniją per pusę, o puseles susmulkinkite maždaug pusės centimetro storio riekelėmis. Raudonąją papriką išilgai perpjaukite per pusę, išimkite kotelį, sėklas ir pertvaras. Puseles dar kartą perpjaukite per pusę. Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir kiekvieną puselę padalykite į 4 dalis. Žievelės nenulupkite.

GAMINIMAS

Apibarstykite cukinijos riekes ir raudonąją papriką maltais kuminais. Pakepkite cukinijas, papriką ir avokadų skilteles 2 min., po to apverskite ir kepkite dar 2 min. Daržoves galite kepti vienu metu arba paeiliui, tik kaskart jas apvertę uždarykite kepsninės dangtį. Pagal skonį pagardinkite cukinijas ir papriką druska bei pipirais ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Atsargiai nulupkite avokadų skilteles.

Ištepkite tortilijas humusu ir apdėliokite keptomis cukinijomis, paprikomis ir avokadais. Padalykite ant tortilijų smulkintus kiaušinius, ridikėlių daigus ir alyvuoges, ant viršaus užtrupinkite fetos. Vienam asmeniui patiekite du tokius vyniotinius.

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 100 °C.

Apibarstykite vištienos krūtinėles druska ir pipirais. Uždėkite algarobo pliauską ant rusenančių anglių ir į EGG kepsninę įdėkite convEGGtor laikiklį. Ant jo uždėkite skysčių surinkimo talpą arba aliuminio folijos lakštą užlenktais kraštais. Įdėkite į kepsninę groteles, o ant jų uždėkite vištienos krūtinėles. Į vienos krūtinėlės centrą įsmeikite termometro daviklį ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Termometre nustatykite 72 °C temperatūrą ir rūkinkite vištieną, kol temperatūra mėsos viduje pasieks nustatytąją. Procesas truks maždaug 1,5 val.

GAMINIMAS

Išimkite vištienos krūtinėles iš EGG kepsninės. Išimkite groteles, skysčių surinkimo talpą (arba folijos lakštą) ir convEGGtor laikiklį. Paskui naudodami grotelių kėliklį vėl įdėkite ketaus groteles. Įkaitinkite kepsninę iki 220 °C.

Tuo tarpu nulupkite ananasą ir išimkite kietą šerdį. Ananasą supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis. Trūkažolių gūžes išilgai perpjaukite per pusę. Nulaužykite sumedėjusius smidrų galus.

2 min. pakepkite ananasų riekeles ir trūkažoles, paskui apverskite ir kepkite dar 2 min. Smidrus kepkite po 2,5 min. iš abiejų pusių. Kaskart apvertę kepamus ingredientus uždarykite kepsninės dangtį.

Rūkytas vištienos krūtinėles plonai supjaustykite. Keptas trūkažoles supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su grietine ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Smidrų ūglius supjaustykite ketvirčiais.

Išdėliokite ant tortilijų trūkažoles, rūkytą vištieną, ananasus, smidrus ir gražgarstes ir suvyniokite.

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C.

Tuo tarpu tuno filė supjaustykite 4 cm pločio stačiakampiais. Pankolius perpjaukite per pusę. Tą patį padarykite su salotų gūžėmis. Nupjaukite laiškinių svogūnų šaknis ir viršutinę laiškų dalį.

GAMINIMAS

Pankolius ir aitriąją papriką iš viso kepkite 8 min., kas 2 min. apversdami. Salotų gūžes uždėkite ant grotelių pjūvio vieta į apačią ir kepkite 4 min. Paskui apverskite ir pakepkite dar 2 min. Laiškinius svogūnus iš abiejų pusių pakepkite po 2,5 min. Kaskart apvertę daržoves uždarykite kepsninės dangtį.

Įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 250 °C. Tuo tarpu iškeptus pankolius supjaustykite riekelėmis, salotas – juostelėmis, o laiškinius svogūnus ir aitriąją papriką – žiedeliais.

Patepkite tuno filė alyvuogių aliejumi ir apkepkite žuvį maždaug po 1 min. iš abiejų pusių, kad vidus liktų žalias. Supjaustykite tuną plonomis riekelėmis ir apšlakstykite sojų padažu.

Sumaišykite keptas daržoves su wakame jūržolėmis ir išdėliokite ant tortilijų. Ant viršaus išdėliokite porų daigus ir tuno gabalėlius. Galiausiai pabarstykite sezamų sėklomis ir suvyniokite.

 


© Big Green Egg Europe 2018

close