OMARAS, TROŠKINTAS 
RŪKYTAME SVIESTE

Rūkytas sviestas – nuostabus pagrindas gaminant įvairias žuvis, pvz., jūrų liežuvį, skumbrę, vilkžuvę arba plekšnės filė. Tinka jis ir gaminant omarą. Mėsa bus švelni ir minkšta, įgaus subtilaus dūmų skonio. Tai netikėtas rūkinimo būdas Big Green Egg kepsninėje.

Omaras, troškintas rūkytame svieste

Ingredientai

Pasiruošimas iš anksto: 2 val. + 15 min.

Gaminimas: 55 min.

2 porcijos

 

1 omaras

1 kg sviesto

Priedai:

obels skiedros

convEGGtor laikiklis

apvali skysčių surinkimo talpa

EGGmitt pirštinė

 

Pasiruošimas iš anksto

 

2 val. prieš kepimą įdėkite omarą į šaldiklį, kad apmirtų.

Palaikę omarą šaldiklyje 2 val. ant viryklės užvirinkite didelį puodą vandens ir paruoškite ledinio vandens vonelę. Suimkite omarą žemiau galvos ir nukirpkite žnyples laikančias gumeles. Įdėkite omarą į verdantį vandenį ir virkite 2 min. Kiaurasamčiu išgriebkite jį iš vandens. Suimkite omarą per švarų rankšluostį, kad apsisaugotumėte nuo karščio, ir kitu rankšluosčiu nulaužkite žnyples. Jas vėl įdėkite į verdantį vandenį ir pavirkite dar 1 min. Likusį omarą atvėsinkite lediniame vandenyje. Praėjus 1 min. išgriebkite žnyples iš puodo ir taip pat atvėsinkite šaltame vandenyje.

GAMINIMAS

 

Vandenyje išmirkykite saują obels skiedrų. Iki galo atidarykite traukos angą, esančią keraminio Big Green Egg pagrindo apačioje, ant anglių išdėliokite tris uždegiklius ir juos uždekite. 10–12 min. palaikykite EGG kepsninę neuždengtą.

Tuo tarpu omarą ir žnyples ištraukite iš vandens. Nulaužkite omaro uodegą. Atverkite uodegos kiautą ir išimkite virškinamąjį traktą. Kojas ir žnyples taip pat atverkite ir atsargiai išimkite mėsą. Ją nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

Išdėliokite išmirkytas skiedras ant rusenančių anglių. Įdėkite convEGGtor laikiklį ir groteles. Į apvalią skysčių surinkimo talpą sudėkite sviestą, uždėkite ją ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Įkaitinkite kepsninę iki 110 °C ir rūkykite sviestą 15 min. Reguliariai pamaišykite besilydantį rūkomą sviestą ir kaskart uždarykite EGG dangtį.

Sudėkite omaro mėsą į rūkytą sviestą, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 100 °C. Troškinkite 6–8 min., po to EGGmitt pirštine išimkite talpą iš kepsninės.

Išimkite omaro mėsą iš sviesto ir patiekite su pasirinktomis daržovėmis, pvz., keptais pankoliais ir šviežiomis bulvytėmis. Tiks ir aitriosiomis paprikomis gardintas majonezas.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close