Norite pasigaminti paprikų čatnį? Tada pakaitinkite anglis savo Big Green Egg, nes kepinant paprikas kamado kepsninėje, čatniui suteikiama daugiau skonio! Čatnis tinka prie daugelio patiekalų; jį skanu valgyti su sūriais, su ant grotelių kepta mėsa ar vištiena, su kepta lašiša ar balta žuvimi, su kuskusu ir ryžių patiekalais.
LYGIS: LENGVAS
PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 30 MINUČIŲ
VISO: 50 MINUČIŲ
KIEKIS: 4 ASMENIMS
INGREDIENTAI
Paprikų čatnis
1 geltonoji paprika
1 raudonoji paprika
1 šalotinis svogūnas
1 česnako skiltelė
6 žaliosios alyvuogės be kauliukų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas peletrūno acto
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus puodas padažui
PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg ir pakaitinkite iki 220°C temperatūros.
GAMINIMAS
1. Padėkite geltonąją ir raudonąją paprikas ant įkaitusių anglių. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir kepkite paprikas apie 4 minutes, kol apačia apanglės. Apverskite paprikas ir kepkite dar 4 minutes. Sudėkite paprikas į sandarų maišelį ir palikite apie 10 minučių. Tuo tarpu įdėkite nerūdijančio plieno groteles į kamado kepsninę ir ant jų padėkite ketaus puodą, kad įšiltų.
2. Išimkite kotelius, odeles ir sėklas iš keptų paprikų, supjaustykite minkštimą 1 centimetro gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite šalotinį svogūną ir česnaką. Supjaustykite alyvuoges žiedeliais.
3. Įpilkite į puodą alyvuogių aliejų ir įdėkite šalotinį svogūną bei česnaką. Kepkite 2-3 minutes, o tada išimkite puodą iš Big Green Egg. Įdėkite supjaustytas paprikas, alyvuoges ir supilkite peletrūno actą.
© Big Green Egg Europe



