Paprikų čatnis

 

Norite pasigaminti paprikų čatnį? Tada pakaitinkite anglis savo Big Green Egg, nes kepinant paprikas kamado kepsninėje, čatniui suteikiama daugiau skonio! Čatnis tinka prie daugelio patiekalų; jį skanu valgyti su sūriais, su ant grotelių kepta mėsa ar vištiena, su kepta lašiša ar balta žuvimi, su kuskusu ir ryžių patiekalais.

 

 

LYGIS: LENGVAS

PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 30 MINUČIŲ

VISO: 50 MINUČIŲ

KIEKIS: 4 ASMENIMS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Paprikų čatnis

1 geltonoji paprika

1 raudonoji paprika

1 šalotinis svogūnas

1 česnako skiltelė

6 žaliosios alyvuogės be kauliukų

3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

1 valgomasis šaukštas peletrūno acto

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus puodas padažui

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg ir pakaitinkite iki 220°C temperatūros.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Padėkite geltonąją ir raudonąją paprikas ant įkaitusių anglių. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir kepkite paprikas apie 4 minutes, kol apačia apanglės. Apverskite paprikas ir kepkite dar 4 minutes. Sudėkite paprikas į sandarų maišelį ir palikite apie 10 minučių. Tuo tarpu įdėkite nerūdijančio plieno groteles į kamado kepsninę ir ant jų padėkite ketaus puodą, kad įšiltų.

2. Išimkite kotelius, odeles ir sėklas iš keptų paprikų, supjaustykite minkštimą 1 centimetro gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite šalotinį svogūną ir česnaką. Supjaustykite alyvuoges žiedeliais.

3. Įpilkite į puodą alyvuogių aliejų ir įdėkite šalotinį svogūną bei česnaką. Kepkite 2-3 minutes, o tada išimkite puodą iš Big Green Egg. Įdėkite supjaustytas paprikas, alyvuoges ir supilkite peletrūno actą.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close