BIG GREEN EGG'E PAGAMINTAS
PAPRIKŲ IR CUKINIJŲ ČATNIS

PAPRIKŲ IR CUKINIJŲ ČATNIS

BIg Green Egg kepsninėje iškeptos paprikos ir cukinijos būna labai skanios, bet šias daržoves taip pat galite panaudoti gamindami čatnį. Be paprikų ir cukinijų, į čatnį dedami pomidorai, šalotiniai svogūnėliai ir česnakai, o papildomo skonio suteikia Big Green Egg. Patiekite čatnį su gardžiai iškepta kiauliena, pavyzdžiui, šiuo naminiu vyniotiniu.

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 15 MIN.

IŠ VISO: 35 MIN.

KIEKIS: 6 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

ČATNIS

2 geltonosios paprikos

2 šalotiniai svogūnėliai

1 česnako galvutė

2 geltonosios cukinijos

2 v. š. alyvuogių aliejaus

250 g geltonųjų „Tomberry“ pomidorų (arba geltonų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę)

jūros druskos

Priedai:

convEGGtor

Ketaus keptuvė

GAMINIMAS

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Kai kepsninė bus beveik įkaitusi iki reikiamos temperatūros, ant grotelių uždėkite ketaus keptuvę ir pašildykite.

2. Tuo tarpu paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelius, sėklas ir pertvaras, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Cukinijas supjaustykite maždaug 1/2 cm storio gabalėliais ir susmulkinkite kubeliais.

GAMINIMAS

 

1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite paprikas, svogūnėlius bei česnako skilteles ir kepkite apie 6 min. Retkarčiais pamaišykite ir kaskart uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį.

2. Į mišinį įmaišykite cukinijų kubelius bei pomidorus ir kepkite dar 5 min.

3. Ištraukite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės, pagal skonį pagardinkite čatnį jūros druska ir sudėkite į dubenį.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close