PARMEZANU IR TRUMAIS ĮDARYTI
PORTOBELLO GRYBAI

ĮDARYTI PORTOBELLO GRYBAI

Sukate galvą, ką Kalėdų dieną pagaminus Big Green Egg kepsninėje? Įdarytus grybus pagaminsite labai greitai, be to, juos galima paruošti iš anksto. Prireikus patiekti juos iškepsite per 10 min. Taigi, keptus grybus galėsite patiekti kaip gardų ir greitai paruošiamą vegetarišką užkandį arba garnyrą.

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MIN.

IŠ VISO: 30 MIN.

KIEKIS: 6 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

PORTOBELLO GRYBAI

6 Portobello

ĮDARAS

300 g įvairių miško grybų

2 šalotiniai svogūnėliai

100 g parmezano

1 nedidelis juodasis trumas (~30 g svorio)

jūros druskos

Priedai:

Ketaus grotelės

GAMINIMAS

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C.

2. Tuo tarpu nupjaustykite Portobello grybų kotelius ir šaukštu išskobkite lakštelius. Miško grybus supjaustykite kubeliais, svogūnėlius nulupkite ir smulkiai sukapokite. Viską sudėkite į dubenį. Į gautą mišinį įtarkuokite parmezaną ir trumą. Viską gerai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite jūros druska.

3. Gautu mišiniu įdarykite Portobello grybų kepurėles.

 

GAMINIMAS

 

1. Išdėliokite Portobello grybus ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Grybus kepkite apie 5 min.

2. Pasukite Portobello grybus ketvirtį rato ir kepkite dar 5 min., kad jų kepurėlėse įsirėžtų dailus grotelių raštas.

3. Ištraukite keptus Portobello grybus iš kepsninės, išdėliokite ant gražios lentos arba

nedidelėse lėkštėse.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close