Ruošiatės eiti pavalgyti kebabo? Nevarkite! Su šiuo receptu nuo šiol savo Big Green Egg galite patys išsikepti gardžios šavarmos mėsos. Patys pasigaminti ir savo kamado iškepti galite ir pitos duonelę, arba ją tiesiog nusipirkite jau paruoštą. Žinoma, patys galite pasigaminti ir prieskonių mišinį. Mes jums pateikiame pagrindinį receptą, kurį, jei reikia, galite pakoreguoti pagal skonį. Nuo šiol savo firminę ‘shawarma’ gaminsite taip.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS GRILIUJE
VIRTUVĖ: ARTIMŲJŲ RYTŲ
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 120 MINUČIŲ
IŠ VISO: 140 MINUČIŲ
IŠEIS: 8 SUMUŠTINIAI
INGREDIENTAI
Šavarma
Kiaulienos sprandinė, apie 2 kg
Prieskonių mišinys
5 g gvazdikėlių
10 g juodųjų pipirų grūdelių
10 g kalendros sėklų
10 g garstyčių sėklų
5 g kmynų
10 g malto imbiero
10 g česnako miltelių
10 g vengriškos paprikos miltelių
5 g rūkytos paprikos (aštrios)
5 g maltos kurkumos
10 g smulkios jūros druskos
Agurkų salotos
1 agurkas
1 svogūnas
1 skiltelė šviežio česnako
2 šaukštai graikiško jogurto
1 arb. šaukštelis „Sambal“ padažo
Salotos
¼ „Iceberg“ salotų gūžės
4 česnakų laiškų
Patiekimui
8 pitos duonelės
Reikalingi priedai:
Rotisserie
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS
1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įkaitinkite iki 140 °C temperatūros. Prieskonių mišiniui prieskonių maltuvėje, kavos malūnėlyje arba rankine trintuve smulkiai sumalkite arba sutrinkite gvazdikėlius, pipirus, kalendros ir garstyčių sėklas bei kmynus. Visus shawarma prieskonių mišinio ingredientus sumaišykite.
2. Mėsą supjaustykite 1 centimetro storio rieklėmis ir apibarstykite prieskonių mišiniu. Įpinkite kiaulienos skilteles tarp Rotisserie iešmo spaustukų. Tai darydami vis pasukite mėsą ketvirtadaliu, kad ji gerai pasiskirstytų ir vienodai iškeptų. Susiriškite mėsą mėsininko virvele.
GAMINIMAS
1. Rotisserie žiedą dėkite ant keraminio pagrindo. Rotisserie iešmą su mėsa smeikite į žiedą ir iešmo smeigtuką įkiškite į variklį. Uždenkite EGG dangtį, įjunkite variklį ir kepkite apie 1,5 valandas, kol mėsa pasieks 74 °C vidaus temperatūrą. Vidaus temperatūrą galite išmatuoti momentiniu termometru, tik norėdami tai padaryti trumpam išjunkite Rotisserie variklį.
2. Per tą laiką agurkų salotoms nulupkite agurką ir „Mandoline“ pjaustikliu supjaustykite apie 2–3 milimetrų storio riekelėmis. Agurkų riekeles apibarstykite druska ir pipirais, sudėkite į rėtį ir palikite pastovėti apie 1 valandą, kad nuvarvėtų.
3. Agurkus švelniai paspauskite, kad išsunktumėte perteklinį skystį. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnako skiltelę. Sumaišykite visus agurkų salotų ingredientus ir sudėkite į dubenį.
4. Kai mėsa pasieks nurodytą vidaus temperatūrą, padidinkite EGG temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar apie 15 minučių. Tuo tarpu juostelėmis supjaustykite „Iceberg“ salotą. Smulkiai supjaustykite česnakų laiškus, sumaišykite su salotomis ir perdėkite į dubenį.
5. Išjunkite Rotisserie variklį, iš EGG išimkite iešmą ir nuimkite mėsininko virvelę. Shawarmą nupjaukite nuo iešmo ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Patiekite šavarmą su pitos duonelėmis bei agurkų ir žaliomis salotomis.
© Big Green Egg Europe