Pitos duonelė su ėrienos kebabu ir jogurtiniu padažu

 

Norėtumėte šiek tiek Viduržemio jūros regiono gatvės maisto? Tad pakaitinkite anglis savo Big Green Egg kepsninėje ir pagaminkite turtingų turkų virtuvės skonių įkvėptą skanų, namuose gamintą kebabą. Proceso metu pateiksime labai naudingą patarimą, kaip paruošti gražius maltos mėsos iešmelius. Kol kepsite ėrienos iešmelius savo kamado kepsninėje, pašildykite pitos duonelę. Aštrius iešmelius patiekite ant pitos duonelės kartu su šviežio jogurto padažu. Šį patiekalą paprasta pagaminti ir jis puikiai tiks pietums ar lengvai vakarienei.

 

 

LYGIS: LENGVAS

PARUOŠIMO LAIKAS: 65 MINUTĖS

GAMINIMO LAIKAS: 35 MINUTĖS

VISO: 100 MINUČIŲ

KIEKIS: 4 ASMENIMS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Kebabas

1 svogūnas

1 česnako skiltelė

2 plokščialapių petražolių šakelės

500 g maltos ėrienos

1 kiaušinis

3 v. š. duonos trupinių

1 a. š. harisos (aštrios paprikų pastos)

1 a. š. Madraso kario miltelių

1 a. š. rūkytų paprikų

1 a. š. maltų kmyninio kumino sėklų

alyvuogių aliejus tepimui

Padažas

1 agurkas

1 a. š. druskos

1 česnako skiltelė

1 kalendros šakelė

2 mėtų lapai

200 ml turkiško jogurto

Patiekti su

4 didelėmis pitos duonelėmis

4 kalendros šakelėmis

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor“ krepšelis

Pusinės ketaus grotelės

Pusinis „convEGGtor“ akmuo

Pusinės nerūdijančio plieno grotelės

Momentinio nuskaitymo termometras

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką. Nuo petražolių šakelių nuplėškite lapus ir smulkiai jas supjaustykite.

2. Visus kebabo ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, su druska ir pipirais pagal skonį, sudėkite į dubenį ir minkykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys. Supilkite maltą mėsą į dekoravimo maišelį ir palikite ją šaldytuve maždaug 30 minučių.

3. Tada padažui nulupkite ir stambiai sutarkuokite agurką. Sudėkite agurko žievę į sietelį ir pabarstykite druska. Palikite nuvarvėti maždaug 30 minučių.

4. Dekoravimo maišelyje su malta ėriena iškirpkite maždaug 2 centimetrų plyšį. Įkiškite iešmelį pro dekoravimo maišelio plyšį į maltą ėrieną. Švelniai spauskite maišelį, tuo pačiu metu traukdami iešmelį atgal. Taip paprasta padaryti kebabus. Padėkite iešmelį ant lėkštės ir tokiu pačiu būdu padarykite dar 7 kebabų iešmelius. Padėkite lėkštę į šaldytuvą ir palaikykite kebabus 15 minučių.

5. Tada padažui nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Nuo kalendros šakelės nuplėškite lapus ir smulkiai juos supjaustykite kartu su mėtų lapais. Išspauskite skystį iš agurko žievės ir sumaišykite dubenėlyje su turkišku jogurtu, česnaku ir žolelėmis. Jeigu reikia, pridėkite pipirų pagal skonį.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1.uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir pakaitinkite iki 220°C temperatūros kartu su „convEGGtor“ krepšeliu, iš kurio vienos pusės viršuje yra pusinės ketaus grotelės, o iš kitos pusės, apačioje – pusinis „convEGGtor“ akmuo, o viršuje – pusinės nerūdijančio plieno grotelės.

2. Patepkite kebabus alyvuogių aliejumi ir padėkite ant pusinių ketaus grotelių. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir kepkite iešmelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie pasieks 54°C vidinė temperatūrą, kurią galite išmatuoti vidiniu termometru. Tada sudėkite pitos duoneles ant pusinių nerūdijančio plieno grotelių ir pašildykite maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.

3. Išimkite kebabus ir pitos duoneles iš Big Green Egg iš išimkite iešmelius. Ant kiekvienos pitos duonelės šaukštu užpilkite šiek tiek jogurtinio padažo, uždėkite 2 kebabus ir papuoškite kalendromis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close