Plėšyta vištiena

 

Norite pasigaminti plėšytos vištienos? Tai mūsų receptas tobulai plėšytai vištienai. Jūsų vištiena, paruošta Big Green Egg, bus gardžiai sultinga. Tuo pat metu savo Big Green Egg kamado kepsninėje  galite iškepti ir bulves bei taip paruošti pilną patiekalą. Paprastas ir skanus naminis jogurto padažas bus tobulas priedas.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, SKRUDINIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 80 MIN.

IŠ VISO: 100 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

VIŠTIENA

1 višta (laisvai laikoma)

2 v.š. alyvuogių aliejaus

8 kalendrų lapeliai

 

MIŠINYS ĮTRYNIMUI

30 g nemalto „Vadouvan” prieskonių mišinio

10 g nemaltų baltųjų pipirų

5 g kumino sėklų

30 g indiško kario miltelių

20 g rūkytos saldžiosios paprikos miltelių

10 g malto imbiero

5 g garstyčių miltelių

5 g malto muskato

5 g česnako granulių

20 g druskos su salieru

30 g tamsiai rudo cukraus

BULVĖS

4 ‘miltingos’ bulvės

 

PADAŽAS

1 česnako skiltelė

2 kalendros šakelės

10 česnako laiškų šakelių

6 v.š. graikiško jogurto (5% riebumo)

2 a.š. harisos prieskonių

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Vienkartinis skysčių surinkimo indas

Nerūdijančio plieno grotelės

Dvigubas nuotolinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg ir įdėję convEGGtor, vienkartinį skysčių surinkimo indą ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C.

2. Per tą laiką paruoškite mišinį įtrinimui. Smulkiai prieskonių malūnėliu, kavamale ar trintuve sutrinkite „Vadouvan”, pipirus ir kumino sėklas. Sumaišykite visus mišinio įtrinimui ingredientus ir atsidėkite 3 valgomuosius šaukštus. Likusį mišinį galite laikyti sandariame inde kitam kartui.

3. Pirma įtrinkite vištą alyvuogių aliejumi ir tuomet prieskonių mišiniu. Nuplaukite ir nusausinkite bulves.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

1. Vištą dėkite ant grotelių ir į storiausią šlaunikaulio vietą durkite dvigubą nuotolinį termometrą. Įsitikinkite, kad nepataikėte į kaulą. Nustatykite vidaus temperatūrą 80°C. Šalia vištos dėkite bulves, uždenkite EGG dangtį ir palikite vištą kepti apie 70 min., kol pasieks nustatytą temperatūrą ir kol bulvės iškeps.

2. Per tą laiką nulupkite ir susmulkinkite česnaką padažui. Nuplėšykite kalendrų lapelius ir kartu su česnako laiškais susmulkinkite. Sumaišykite su kitais padažo ingredientais ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

3. Kai pasieks nustatytą vidaus temperatūrą, iš EGG išimkite vištą ir bulves. Atsargiai nuplėškite vištos odą ir susmulkinkite į nedidelius gabalėlius. Suplėšykite vištieną nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su oda.

4. Išilgai supjaustykite bulves ir ant viršaus dėkite dalį plėšytos vištienos. Ant viršaus pilkite padažą ir papuoškite kalendros lapeliais.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close