Plikyti pyragaičiai su kremo įdaru

Neabejojame, jog plikytų pyragaičių tikrai esate ragavę. Šiame recepte yra aprašyta šiek tiek kitokia klasikinių pyragaičių, pagamintų iš Big Green Egg kepsninėje keptos plikytos tešlos su kreminiu įdaru, versija. Kad būtų skaniau, į mišinį papildomai įdėsime šokolado. Pyragaičių kremą taip pat galite pasigaminti kamado kepsninėje. Šiame, konditerio Hidde de Brabander sukurtame, deserte bus naudojamas juodasis šokoladas, tačiau visada galite rinktis mėgstamos rūšies šokoladą. Hidde pyragaičių kremą pagardina vanilės aromatu, kurį galite pakeisti kitokių rūšių kvapiosiomis medžiagomis, tokiomis, kaip cinamono lazdelės, kavos pupelės, džiovintos prieskoninės žolelės, prieskoniai ar arbata. Galiausiai, prieš kepdami pyragaičius, jų tešlą apibarstykite kapotais pistacijų gabaliukais.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

VIRTUVĖ: PRANCŪZIJOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 110 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 10 MINUČIŲ

IŠ VISO: 120 MINUČIŲ

KIEKIS: APIE 20 VIENETŲ

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Pyragaičių kremui

250 ml nenugriebto pieno

0,5 vanilės ankšties

25 g a. r. miltų

50 g (vidutinio smulkumo) cukraus

60 g kiaušinių trynių

50 g juodojo šokolado

Plikytai tešlai

100 ml nenugriebto pieno

100 ml vandens

100 g sviesto

100 g miltų

5 g druskos

200 g kiaušinių

 

Papuošimui

50 g nuluptų pistacijų

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Maža ketaus keptuvė

Dvigubas nuotolinis termometras

Kepimo akmuo

 

 

 

IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS

 

 

1.Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įstatę convEGGtor laikiklį bei ant jo uždėję nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros.

2. Pyragaičių kremui gaminti, ant grotelių pastatykite mažą keptuvę ir į ją įpilkite pieno. Perpjaukite vanilės ankštį išilgai ir išgramdykite sėklas. Į pieną sudėkite sėklas kartu su ankštimi, uždenkite keptuvę dangčiu ir įkaitinkite iki 50 °C temperatūros, naudodami dvigubą nuotolinį termometrą.

3. Išimkite keptuvę iš EGG kepsninės ir palikite 30 minučių, kad pienas prisigertų vanilės aromato.

4. Išimkite vanilės ankštį ir vėl padėję keptuvę ant grotelių, užvirkite pieną. Tuo tarpu, į dubenį persijokite miltus ir sumaišykite su cukrumi ir kiaušinio tryniais. Smulkiai sukapokite šokoladą.

5. Įmaišykite trečdalį karšto pieno į kiaušinio trynių mišinį ir viską perpilkite į keptuvę su likusiu pienu. Pyragaičių kremui sutirštėjus ir pradėjus burbuliuoti, išimkite keptuvę iš EGG kepsninės.

6. Supilkite pyragaičių kremą į dubenį ir atsargiai įmaišykite kapotą šokoladą, kol jis visiškai išsilydys ir taps vienalyte mase. Uždenkite dubenį maistine plėvele, kad kremo viršuje nesusidarytų plėvelė ir palikite šokoladinį pyragaičių kremą atvėsti.

7. Išvalykite keptuvę ir padėkite ją ant grotelių plikytai tešlai gaminti. Supilkite pieną su vandeniu, įdėkite sviesto, uždenkite keptuvę dangčiu ir viską užvirkite.

8. Tuo tarpu, persijokite miltus su druska. Įmaišykite miltus į pieno mišinį, viską nuolat maišydami, kol susiformuos tešla, kuri nebelips prie keptuvės dugno – tai ilgai neužtruks, o visa tai turėtumėte atlikti atidarę EGG kepsninės dangtį.

9. Išimkite keptuvę iš EGG kepsninės ir perpilkite tešlą į dubenį. Viską gerai išmaišykite ir, tešlai truputį atvėsus, po vieną įmuškite kiaušinius, tačiau prieš įmušdami sekantį, įsitikinkite, jog masė buvo gerai išmaišyta. Supilkite pyragaičių tešlą į konditerinį maišelį. Stambiai sukapokite pistacijas.

10. Ant (vėsaus) kepimo akmens patieskite kepimo popieriaus gabalą ir ant jo išspauskite nedidelius tešlos rutuliukus. Juos apibarstykite pistacijomis. Padėkite kepimo akmenį ant grotelių, uždarykite kepsninės dangtį ir viską kepkite apie 15 minučių, kol tešla pakils, įgis gelsvai rudą atspalvį ir visiškai iškeps.

11. Išimkite plikytus pyragaičius iš EGG kepsninės ir palikite atvėsti. Tuo tarpu, į konditerinį maišelį supilkite šokoladinį pyragaičių kremą ir padėkite į šaldytuvą.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Konditerinio maišelio antgaliu kiekviename pyragaityje pradurkite nedidelę skylutę.

2. Įdarykite pyragaičius šokoladiniu kremu ir nedelsdami patiekite arba sudėkite uždengtus į šaldytuvą, kol bus paruošti patiekti.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close