Ar norite savo Big Green Egg pasigaminti jautienos krūtininę „brisket“ žemoje temperatūroje arba išsikepti gardų jautienos kepsnį? Paruoškite savos gamybos prieskonių mišinio marinavimui. Pagaminkite šį prieskonių mišinį jautienai pagal savo skonį ir turėsite firminį receptą! Jei mėgstate paprikos skonį, įdėkite daugiau rūkytos paprikos miltelių, jei jūsų mėgstamiausias yra pankolis – įdėkite daugiau pankolio sėklų, taip mišinys geriausiai atitiks jūsų skonį.
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
GAMINIMAS: – 10 MIN.
IŠEIS: 420 G
INGREDIENTAI
PRIESKONIŲ MIŠINYS
5 g kadagio uogų
12 g nemaltų juodųjų pipirų
15 g garstyčių sėklų
6 g pankolio sėklų
5 g malto kumino
15 g rūkytos paprikos miltelių (saldžios)
15 g „Madras“ kario miltelių
10 g česnako granulių
5 g malto muskato riešuto
5 g malto imbiero
12 gvazdikėlių
200 g smulkios druskos
125 g tamsaus rudojo cukraus
GAMINIMAS
1. Sumalkite arba sutrinkite kadagio uogas, pipirus, garstyčių sėklas, pankolio sėklas ir kuminą prieskonių maltuve, kavamale ar trintuve.
2. Sumaišykite visus prieskonių mišinio ingredientus ir laikykite juos sandariame inde tol, kol prireiks.
PATARIMAS: skaitykite mūsų tinklaraščio straipsnį „Kaip pasigaminti naminį prieskonių mišinį marinavimui“.
Norėtumėte sužinoti daugiau apie įvairių marinavimo mišinių gaminimą, kaip matuoti kiekius, kaip „dirba“ skirtingi prieskoniai ir kaip derinti mišinius su mėsa, paukštiena, daržovėmis ir žuvimi? Viską, ką turite žinoti, rasite mūsų tinklaraščio straipsnyje apie naminius prieskonių mišinius.
© Big Green Egg Europe