KIAULIENOS PAPILVĖ RŪKYTA
BIG GREEN EGG KEPSNINĖJE

Sūdyta ir rūkyta kiaulienos papilvė

Norėdami kiaulienos papilvei suteikti papildomo skonio, galite ją iš anksto užsūdyti arba marinuoti. Šiame recepte kiauliena mirkoma sūryme, kuris tik išryškina natūralų mėsos skonį. Po to papilvė žemoje temperatūroje kepama Big Green Egg kepsninėje, o papildomo skonio suteikiama naudojant medienos kaladėles.

 

Rūkytą kiaulienos papilvę galite patiekti ne tik kaip užkandį arba pagrindinį patiekalą. Plonai paraikyta ji taps gardžiu priedu prie keptų kiaušinių, taip pat elzasietiško pyrago arba sumuštinio įdaru. Mėsą taip pat galite smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su kitais ingredientais.

 

Dėmesio: į nurodytą gaminimo trukmę neįtrauktas 24 val. trunkantis marinavimas.

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 250 MIN.

IŠ VISO: 265 MIN.

KIEKIS: 20 PORCIJŲ

 

INGREDIENTAI

 

KIAULIENOS PAPILVĖ

1,5 kg kiaulienos papilvės be odelės

100 ml klevų sirupo

SŪRYMAS

100 g smulkios jūros druskos

50 g cukraus

5 česnako skiltelės

4 rozmarinų šakelės

6 čiobrelių šakelės

2 laurų lapai

Reikalingi priedai:

Stačiakampė skysčių surinkimo talpa

Pekaninės karijos kaladėlės (3)

convEGGtor laikiklis

Vienkartinė skysčių surinkimo talpa

Momentinis skaitmeninis termometras

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Paruoškite sūrymą. Pašildykite maždaug 200 ml vandens ir jame ištirpdykite jūros druską bei cukrų. Gautą mišinį supilkite į stačiakampę skysčių surinkimo talpą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnakų skilteles. Į talpą supilkite 1 l šalto vandens, sudėkite česnakus, rozmarinų bei čiobrelių šakeles ir laurų lapus. Sūrymui visiškai atvėsus panardinkite į jį kiaulienos papilvę. Sūrymas turi visiškai apsemti mėsą. Įdėkite talpą į šaldytuvą ir sūdykite kiaulienos papilvę 24 val.

 

 

GAMINIMAS

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 110 °C. Išimkite kiaulieną iš šaldytuvo ir nuvarvinkite. Nusausinti nereikia.

2. Ant žioruojančių anglių uždėkite vieną pekaninės karijos kaladėlę ir į kepsninę įdėkite convEGGtor laikiklį. Ant jo uždėkite vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir įpilkite 1 cm vandens sluoksnį. Įdėkite į Big Green Egg kepsninę groteles, o ant jų riebiąja puse į viršų uždėkite kiaulienos papilvę. Uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite papilvę 75 min.

3. Atsargiai išimkite groteles su kiauliena, convEGGtor laikiklį ir talpą iš kepsninės ir ant anglių uždėkite antrąją kaladėlę. Viską vėl grąžinkite į vietas ir kepkite kiaulieną dar 75 min. Į talpą pilti vandens nereikia.

4. Atsargiai išimkite groteles su kiauliena, convEGGtor laikiklį ir talpą iš kepsninės ir ant anglių uždėkite trečiąją kaladėlę. Viską vėl grąžinkite į vietas ir aptepkite kiaulieną klevų sirupu. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite kiaulieną maždaug 1,5 val., kol temperatūra viduje pasieks mažiausiai 70 °C. Kas pusvalandį vis aptepkite kiaulieną klevų sirupu. Temperatūrą mėsos viduje pamatuokite įsmeigiamu termometru.

5. Išimkite kiaulienos papilvę iš kepsninės ir patiekite arba atvėsinkite ir uždengtą laikykite šaldytuve, kol prireiks.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close