SUPLOTA VIŠTA  
HIGHWAY CHICKEN

Suplota višta

Panašių paruošimo būdų yra ne vienas. Pasirinkome šmaikštų patiekalo pavadinimą – manome, suprantate, ką turiu omenyje…

Šis būdas labai populiarus Pietų Europoje ir Pietų Amerikos šalyse ir vadinamas Pollo al Mattone. Didžiausia gudrybė – iškepti visą vištą per maždaug 30 minučių. Tai įmanoma išskleidus vištą ir iškepus ją ant ketaus grotelių prislėgtą dviem sunkiomis plytomis. Tam ketaus groteles Big Green Egg kepsninėje reikia apversti, kad višta gautų kuo daugiau kaitros – juk apačioje grotelės platesnės.

 

INGREDIENTAI

 

2 porcijos

1 ekologiška višta

1 didelė aitrioji paprika

4 česnako skiltelės

1 ryšelis šalavijų

alyvuogių aliejus

rupi jūros druska

1 ekologiška citrina

150 g sviesto

 

GAMINIMAS

 

1 Pasitelkę maistines žirkles iškirpkite vištos stuburą perkirpdami šonkaulius abipus slankstelių. Išskleiskite vištą tvirtai prispausdami ją delnais.

2 Nupjaukite aitriosios paprikos kotelį ir išimkite sėklas. Nulupkite česnako skilteles. Smulkiai sukapokite aitriąją papriką, česnaką ir penkis šalavijų lapus. Įdėkite vištą odele į apačią į Stačiakampę skysčių surinkimo talpą ir gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite jūros druska. Užberkite pusę susmulkintų aitriųjų paprikų, česnako ir šalavijų ir užtarkuokite pusės citrinos žievelę. Apverskite vištą ir pakartokite tą patį su likusiais ingredientais. Užspauskite ant vištos pusės citrinos sultis. Įdėkite Stačiakampę kepimo formą į šaldytuvą ir marinuokite mėsą 4 val.

3 Užkurkite Big Green Egg kepsninę ir įdėkite apverstas ketaus groteles. Įkaitinkite kepsninę iki 165–175 ºC. Tuo tarpu suvyniokite dvi plytas į patvarią foliją ir įkaitinkite jas ant grotelių.

4 Padėkite ištiestą vištą ant grotelių odele į apačią, o ant viršaus – geriausia, naudodami Pit Mitt BBQ pirštinę – uždėkite abi plytas. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite 15–20 min., kol odelė taps traški ir auksinė.

5 Apverskite vištą, vėl uždėkite ant jos plytas, uždarykite dangtį ir kepkite dar 10–15 min., kol mėsa iškeps. Tuo tarpu sukapokite likusius šalavijų lapelius, prikaistuvyje išlydykite sviestą su žiupsneliu druskos. Prieš patiekdami apšlakstykite vištą išlydytu sviestu.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close