Tobulos picos tešla

 

Norite išsikepti picą kaip profesionalas? Tuomet viską reikia pradėti nuo puikaus picos pado arba, kitaip tariant, nuo tobulai pagamintos picos tešlos. Šiame picos tešlos recepte Amsterdame įkurtos „nNea Pizza“ picerijos savininkas Vincenzo Onnembo paaiškins, kaip galite namuose savarankiškai pasigaminti skaniausią picos tešlą, iš kurios formuosite Big Green Egg kepamos picos padą. Laikas yra labai svarbi šio proceso sudedamoji dalis, todėl pradėkite gaminti picos tešlą viena diena anksčiau, nei kepsite picas. Taip tešla turės laiko įgyti malonų aromatą. Tačiau jei mintis išsikepti picą kamado kepsninėje kilo ryte, tuomet Vincenzo taip pat pasidalins savo paprastos picos tešlos receptu, kurią paruošite kur kas greičiau.

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Tešlos kildinimui

500 g 00 tipo miltų

100 g rupių miltų

2 g šviežių mielių

300 g vandens (maždaug 15 °C temperatūros)

Tolesnei tešlos gamybai

1–2 g šviežių mielių

120 g vandens (5–10 °C)

15 g smulkios jūros druskos

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Norėdami paruošti tešlą kildinimui, dubeny sumaišykite abiejų rūšių miltus. Į dubenį sutrupinkite mieles ir užpilkite vandeniu. Rankomis sumaišykite visus ingredientus, kol liks trupiniai. Iš jų nereikia padaryti vientisos masės. Tiesiog įsitikinkite, kad visi ingredientai yra gerai sumaišyti ir kildinimui ruošiamoje tešloje nėra sausų miltų likučių.

2. Sudėkite tešlą į maždaug 25 x 30 centimetrų dydžio sandarią, plastikinę talpą ir užspauskite sandariu dangteliu. Talpą su tešla maždaug 3 valandoms palikite stovėti 22–25 °C temperatūroje.

3. Po to indą su tešla įdėkite į mažiausiai šaltą šaldytuvo dalį (viršuje) ir palikite stovėti 10–14 valandų.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Norėdami tęsti tešlos gamybą, suplėšykite iškilusią tešlą gabalais ir tolygiai sudėkite į elektrinio maišytuvo indą. Maišymui naudokite kablio formos antgalį, kadangi minkyti šią tešlą rankomis yra pernelyg sudėtinga, o vanduo geriau susigers, naudojant elektrinį maišytuvą. Į indą sutrupinkite mieles. Šiltą dieną reikės naudoti mažiau mielių nei šaltą dieną. Į tešlą įpilkite šiek tiek vandens iš 120 g, įjunkite maišytuvą mažu greičiu ir po truputį įpilkite dar vandens. Prireikus, į maišytuvo indą įpilkite šiek tiek miltų, kad tešla geriau maišytųsi. Leiskite tešlai maišytis apie 7 minutes, kartais įpildami truputį turimo vandens. Pasilikite šiek tiek vandens vėlesniam laikui, kai reikės įberti druskos.

2. Į maišytuvo indą supilkite likusį vandens kiekį ir įberkite druskos. Perjunkite maišytuvo greitį į vidutinį ir maišykite tešlą dar apie 3 minutes, kol susigers visas vanduo ir tešla virs lygiu ir elastingu tešlos rutuliu. Tuomet tešla jau nebelips prie indo šonų.

3. Tešlą perdėkite į kitą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite ją stovėti 15–20 minučių kambario temperatūroje.

4. Išverskite tešlą ant darbastalio ir, naudodami tešlos pjaustyklę, padalinkite ją į keturias lygias dalis, kur kiekvienos svoris būtų apie 250 g. Padarykite kiekvieną tešlos dalį rutulio formos ir jas visas sudėkite į maždaug 25 x 30 centimetrų dydžio sandarią, plastikinę talpą. Uždenkite talpą dangteliu ir palikite tešlą stovėti kambario temperatūroje apie 2 valandas. Tešla bus iškilusi ir tinkama picoms kepti, kai jos rutuliukai susijungs į bendrą masę, tačiau dar galėsite įžvelgti jų skiriamąsias linijas.

 

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close