Troškinti jautienos šonkauliukai azijietiškai

 

Jautienos šonkauliukus įprasta kamado kepsninėje rūkinti žemoje temperatūroje. Šiame azijietiškame recepte viskas daroma kitaip. Mėsa nupjaustoma nuo kaulų. Po to 24 valandas marinuojama ir troškinama Big Green Egg kepsninėje. Rezultatas – gardūs troškinti jautienos šonkauliukai.

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, TROŠKINIMAS

VIRTUVĖ: AZIJOS

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 150 MIN.

IŠ VISO: 170 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

ŠONKAULIUKAI

1 jautienos šonkaulių lankas su 4 kaulais

2 v. š. sušiams skirto acto

100 ml ryžių vyno

2 laiškiniai svogūnai

2–3 šviežių kalendrų šakelės

20 g sojų pupelių ūglių

MARINATAS

1 raudona aitrioji paprika

1 rausvasis svogūnas

2 česnako skiltelės

1 citrinžolės stiebas

1 a. š. džiovinto imbiero

60 ml saldaus indonezietiško sojų padažo

50 ml sojų padažo

20 ml kečupo

10 ml imbierų sirupo

1 v. š. Dižono garstyčių

1 v. š. rudojo cukraus

1 a. š. kario miltelių

Priedai:

convEGGtor

Ketaus keptuvė

 

PASIRUOŠIMAS IŠ VAKARO

 

1. Pasidėkite šonkaulių lanką ant stalviršio kaulais į apačią ir nupjaustykite mėsą. Pašalinkite membraną, o mėsą supjaustykite 2 cm kubeliais.

2. Paruoškite marinatą: aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklytes (vieną pusę pasilikite papuošti). Pusės aitriosios paprikos minkštimą supjaustykite žiedeliais. Nulupkite ir susmulkinkite rausvąjį svogūną. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Sutraiškykite citrinžolės stiebą. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gautu mišiniu užpilkite mėsą. Marinuokite ją šaldytuve 24 val

 

 

GAMINIMAS

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite iki 140 °C. Tuo tarpu nusunkite mėsą, bet marinato neišpilkite.

2. Uždėję ant grotelių įkaitinkite ketaus keptuvę. Joje apkepkite mėsą. Iš keptuvės pašalinkite riebalus ir užpilkite mėsą sušių actu bei ryžių vynu. Įmaišykite atidėtą marinatą. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir nedidelėje temperatūroje troškinkite mėsą 2 val., kol ji suminkštės.

3. Likusią aitriąją papriką ir laiškinius svogūnus susmulkinkite žiedeliais. Nuskabykite ir smulkiai sukapokite kalendrų lapelius. Išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės ir apibarstykite jautieną aitriosiomis paprikomis, laiškiniais svogūnais, pupelių ūgliais ir kalendromis.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close