Troškinys su karališkosiomis krevetėmis

Kai pagalvojate apie karališkąsias krevetes, troškinys į galvą šauna galbūt ne iš karto, nes krevečių nereikia ilgai virti. Taigi, mes paruošėme daržovių troškinį, kuriame daržovės virė pomidorų tyrės, baltojo vyno ir Big Green Egg kepsninėje keptų didžiųjų krevečių kiautų sultinyje. Pačios karališkosios krevetės? Jas iškepsite ant ketaus grotelių ir pridėsite prieš pat patiekdami.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, TROŠKINIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 120 MINUČIŲ

IŠ VISO: 140 MINUČIŲ

IŠEIS: 8 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Troškinys

16 neluptų karališkųjų krevečių (6/8 dydžio)

6 svogūnai

12 skiltelių česnako

4 salierų stiebai

1 pankolis

12 pomidorų

2 raudonos ispaniškos aitriosios paprikos

4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

1x 140 g pomidorų tyrės skardinė

750 ml baltojo vyno

4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

300 g džiovintų mung pupelių (spindulinių pupuolių)

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

 

Patiekite su

kaimiška duona

 

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Žalias ketaus puodas (ovalus)

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.

2. Per tą laiką nulupkite karališkąsias krevetes ir išimkite žarnyną, o kiautus atidėkite į šalį. Nulupkite svogūnus ir česnakus, juos, salierus, pankolį ir pomidorus supjaustykite stambiais gabalėliais. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite kotelį ir sėklas ir supjaustykite jas plonais žiedais. Karališkąsias krevetes ir daržoves padėkite į šaldytuvą, kol jų prireiks.

 

 

 

 

GAMINIMO BŪDAS

 

 

1. Dėkite žalią ketaus puodą ant grotelių ir jį įkaitinkite. Į jį pilkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite karališkųjų krevečių kiautus. Uždenkite EGG dangtį ir kepkite kiautus apie 10 minučių. Kepdami retkarčiais juos pamaišykite ir po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.

2. Į puodą supilkite pomidorų tyrę ir virkite apie 5 minutes, kad joje sumažėtų rūgštingumas. Nutirpinkte baltuoju vynu, uždenkite EGG dangtį ir virkite sultinį ant žemos ugnies apie 50 minučių.

3. Perkoškite sultinį ir išmeskite kriaukles, o sultinį atidėkite į šalį. Išvalykite ketaus puodą, dėkite atgal ant grotelių, pilkite saulėgrąžų aliejų ir berkite svogūną, česnaką, salierą, pankolį, pomidorą ir aitriąją papriką. Kepkite, kol daržovės apskrus. Kepdami retkarčiais jas pamaišykite ir po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.

4. Daržoves užpilkite sultiniu ir sudėkite mung pupeles. Uždenkite EGG dangtį ir leiskite troškiniui troškintis apie 20 minučių, kol pupelės taps al dente.

5. Maždaug po 10 min. patepkite karališkąsias krevetes alyvuogių aliejumi ir sudėkite jas ant grotelių šalia ketaus puodo.

6. Karališkąsias krevetes kepkite ant grotelių apie 2 min. Apsukite jas ketvirtadaliu ir kepkite dar 2 minutes. Apverskite karališkąsias krevetes ir kepkite dar 2 x 2 minutes. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.

6. Kai pupelės bus al dente, išimkite ketaus puodą iš EGG ir ant viršaus šaukštu sudėkite ant grotelių keptas karališkąsias krevetes. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir patiekite su kaimiška duona.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close