VEGETARIŠKA LAZANIJA

 

Ar kada nors savo Big Green Egg kepsninėje gaminote tradicinę lazaniją Bolognese? Tuomet tikrai savo kamado kepsninėje turėtumėte pasigaminti šią vegetarišką lazaniją. Kadangi naudojamas didelis daržovių kiekis, tai itin sveikas receptas. O kaip dėl skonio? Tikrai būsite maloniai nustebinti.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS

VIRTUVĖ: ITALŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 90 MIN.

IŠ VISO: 110 MIN.

IŠEIS: 6 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

LAZANIJA

4 grybai portobello

2 baklažanai

2 cukinijos

2 raudonosios paprikos

2 geltonosios paprikos

2 raudonieji svogūnai

200 g. varškės

2 kiaušiniai

3 kiaušinio tryniai

250 g. tarkuoto mocarella sūrio

ŽOLELIŲ ALIEJUS

2 šviežio česnako skiltelės

1 čiobrelio šakelė

1 rozmarino šakelė

8 baziliko lapeliai

1 a.š. Madras kario miltelių

6 v.š. alyvuogių aliejaus

SALOTOS

1 pankolis

1 daržinio builiaus šakelė

1 peletrūno šakelė

8 česnakų laiškų šakelės

PADAŽUI

3 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. suši acto

1 v.š. „Pastis” gėrimo

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

  1. Savo Big Green Egg kepsninėje uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220°C.

  2. Per tą laiką nulupkite česnaką žolelių aliejui. Nuplėšykite lapelius nuo čiobrelio ir spygliukus nuo rozmarino. Rankine trintuve smulkiai sutrinkite česnaką ir žoleles kartu su kario milteliais ir alyvuogių aliejumi.

  3. Nuo grybų nuplėšykite kotelius, o kepurėles supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis. Baklažanus ir cukinijas supjaustykite išilgai, maždaug 4 mm storio riekelėmis. Viską iš abiejų pusių aptepkite žolelių aliejumi.

 

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

  1. Ant grotelių dėkite paprikas ir apkepkite iš visų pusių tolygiai, kol odelės pajuoduos (apie 10 min.). Per tą laiką ant grotelių pakepkite ir grybus, baklažanus ir cukinijas, kiekvienai pusei skirdami maždaug 2 min. Nepamirškite kiekvieną kartą uždengti EGG dangčio. Daržoves išimkite ir padėję ant švaraus virtuvinio rankšluosčio palikite ataušti. Nuo grotelių nuimkite paprikas ir uždenkite maistine plėvele.

  2. Nulupkite svogūną ir jį supjaustykite žiedais. Rankiniu arba elektriniu plakikliu sumaišykite varškę su kiaušiniais ir kiaušinių tryniais.

  3. Nuo keptų paprikų nulupkite odeles, išimkite kotelius ir sėklas, ir paprikas supjaustykite plačiomis juostelėmis.

  4. Orkaitės inde (Ø 30 cm) sluoksniais sudėliokite daržoves. Pradėkite nuo baklažano riekelių, pabarstykite svogūnų žiedais, tuomet dėkite grybus ir galiausiai cukinijų riekeles. Tarp kiekvieno sluoksnio tepkite ploną sluoksnį varškės ir procesą kartokite tol, kol sunaudosite visas daržoves. Būtų geriausia jei baigtumėte cukinijų sluoksniu ir tuomet galiausiai užbarstykite tarkuotą mocarella sūrį.

  5. Iš EGG išimkite ketaus groteles ir įdėkite conveEGGtor ir nerūdijančios plieno groteles. Ant grotelių dėkite orkaitės indą ir uždenkite EGG dangtį. Įkaitinkite iki 180°C ir lazaniją kepkite apie 40 min. kol suminkštės ir gražiai parus.

  6. Išimkite lazaniją iš EGG ir leiskite pastovėti apie 10-15 min. Per tą laiką supjaustykite pankolį itin plonomis riekelėmis. Nuo daržinio builiaus ir peletrūno šakelių nuplėšykite lapelius ir supjaustykite česnakų laiškus. Sumaišykite su padažo ingredientais ir užpilkite ant pankolio riekelių. Viską gerai išmaišykite ir patiekite su Big Green Egg vegetariška lazanija.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close