Ispaniškus bulvių omletus galima kepti atsižvelgiant į savo pageidavimus. Tikriausiai esate pratę juos gaminti su mėsa, bet vegetariškas omletas toks pat skanus. Šiame recepte naudojamos saldžiosios bulvės. Pridėjus papildomų prieskonių ir šviežių špinatų išeina gardus vegetariškas viename inde gaminamas patiekalas.

VEGETARIŠKAS OMLETAS
TORTILJA

Vegetariškas omletas tortilja su saldžiosiomis bulvėmis ir špinatais

Ingredientai

4 porcijos

Pasiruošimas iš anksto: 15 min.

Gaminimo trukmė: 60–65 min.

2 svogūnai

3 nedidelės saldžiosios bulvės

2 česnako skiltelės

250 g šviežių špinatų

1 v. š. garam masala prieskonių

8 kiaušiniai

175 ml alyvuogių aliejaus

tarkuoto brandinto sūrio pagal skonį

Priedai:

maža ketaus keptuvė

maža ketaus plokštė

 

Pasiruošimas iš anksto

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 180–190 °C.

Tuo tarpu svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Špinatus perliekite 1 litru verdančio vandens ir palikite kiaurasamtyje, kad nuvarvėtų. Paskui perplaukite šaltu vandeniu ir nuspauskite. Išplakite kiaušinius, pagal skonį pagardinę druska.

 

GAMINIMAS

 

Uždėkite ketaus keptuvę ant Big Green Egg kepsninės grotelių ir joje įkaitinkite 100 ml alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 140 °C. Kepinkite svogūnus 8–10 min., kol karamelizuosis.

Supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų ir sudėkite bulvių riekeles, česnakus ir garam masala prieskonius. Uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kad bulvės apkeptų tolygiai.

Praėjus 8–10 min. ir bulvėms suminkštėjus ištraukite keptuvę iš EGG kepsninės. Bulves sudėkite į kiaurasamtį ir palaikykite, kol pravės.

Bulves ir špinatus atsargiai įmaišykite į kiaušinių plakinį. Vėl įkaitinkite keptuvę ant grotelių ir supilkite į ją bulvių, špinatų ir kiaušinių mišinį.

Uždėkite ketaus plokštę ant keptuvės vietoje dangčio ir uždenkite EGG kepsninę. Kepkite omletą maždaug 10 min., kol viršus sukrekės.

Apverskite omletą. Uždėkite ant keptuvės didelę lėkštę ir vienu judesiu išverskite į ją keptuvės turinį. Keptuvę uždėkite ant grotelių ir į ją atsargiai vėl sudėkite omletą. Vėl uždenkite keptuvę ketaus plokšte ir kepkite omletą dar 10–15 min., kol visai sukrekės.

Supjaustykite omletą gabalėliais ir patiekite pabarstę tarkuotu sūriu.

 


© Big Green Egg Europe 2015, www.biggreenegg.eu

close