Višta ant skardinės su daržovėmis

 

Panorote gardžios, sultingos vištienos? Su šiuo vištos ant skardinės receptu savo Big Green Egg lengvai paruošite sotų ir skanų patiekalą. Kol vištiena keps Big Green Egg kamado kepsninėje, daržovės ir bulvės keps keptuvėje apačioje. Nuo vištienos ant daržovių lašantys riebalai jas pavers itin gardžiomis. Neturite laikiklio skardinei prilaikyti? Tuomet galite supilti alų į Vertikalų keraminį paukštienos laikiklį – efektas bus toks pats.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

VIRTUVĖ: AMERIKIEČIŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 95 MIN.

IŠ VISO: 115 MIN.

IŠEIS: 2 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

VIŠTA

1 ekologiška, kaimiška višta, maždaug 1,5 kg

3 v.š. saulėgrąžų aliejaus

1 skardinė gintarinio (amber), 330 ml

150 ml saldaus BBQ padažo

 

DARŽOVĖS

300g mažų šviežių bulvyčių

½ saliero šaknies

2 geltonos morkos

5 maži svogūnėliai „shallots”

4 česnako skiltelės

4 rozmarino šakelės

4 šalavijo šakelės

3 v.š. saulėgrąžų aliejaus

MIŠINYS ĮTRINIMUI

1 a.š. paprikos miltelių

1 a.š. čili miltelių

1 a.š. malto imbiero

1 a.š. maltų kumino sėklų

1 a.š. citrinžolės miltelių

1 a.š. maltos kalendros

1 v.š. džiovinto šalavijo

1 a.š. jūros druskos

1 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus grotelės (mažos)

Dvigubas nuotolinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Į Big Green Egg dekite anglis ir įdėję convEGGtor laikiklį ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C.

2. Per tą laiką atidžiai nuplaukite šviežias mažas bulves ir jas nusausinkite. Nulupkite saliero šaknį ir supjaustykite 1,5 cm dydžio kubeliais. Nuskuskite morkas ir jas supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir stambiais gabalėliais supjaustykite svogūnus ir česnaką. Nuo kotelių nulupkite šalavijo lapelius, rozmarino spygliukus ir stambiai sukapokite. Visus šiuos ingredientus sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi ir atsidėkite į šalį.

3. Sumaišykite visus įtrynimui skirtus ingredientus. Atsargiai pakelkite vištienos odą nuo mėsos tarp jų įkišę pirštą. Šiek tiek prieskonių mišinio paskleiskite tarp odos ir mėsos ir gerai įtrinkite. Vištos odą įtrinkite saulėgrąžų aliejumi ir prieskonių mišiniu.

 

 

 

 

GAMIINIMAS

 

 

1. Išgerkite trečdalį  ir skardinę dėkite ant grotelių. Uždenkite EGG dangtį ir kaitinkite apie 20 min. kol iš skardinės pradės kilti garai.

2. Atsargiai dėkite  skardinę į skardinės laikiklį ir ant viršaus dėkite vištą. Viską dėkite į ketaus keptuvę (mažą) ir aplink paskleiskite daržoves. Keptuvę dėkite ant grotelių ir į vištos šlaunikaulį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą, įsitikindami, kad nepataikėte į kaulą. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 65°C vidinę temperatūrą. Kepkite vištą tol, kol ji pasieks šią temperatūrą.

3. Kai višta pasieks 65°C temperatūrą, ją aptepkite BBQ padažu. Jei padažas per tirštas, kad būtų lengviau paskleisti, galite jį kiek atskiesti vandeniu. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 72°C vidaus temperatūrą. Kepkite kol višta pasieks šią temperatūrą, dar 1-2 kartus ją aptepdami BBQ padažu.

4. Iš Big Green Egg išimkite keptuvę su višta ant skardinės, o daržoves pagal skonį pabarstykite druska.

 

 


© Big Green Egg Europe

close