Ar esate kada patys pasigaminę žuvies karį? Tai labai paprasta padaryti su Big Green Egg, nes pagrindinius ingredientus kepate kamado kepsninėje ir maistas įgyja daug skonio. Kepkite karališkąsias krevetes ir žuvį ant ketaus plokštės, tad šie ingredientai neįkris tarp grotelių ant įkaitusių anglių.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, VIRIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ
VIRTUVĖ: INDIŠKA
LYGIS: LENGVAS
PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 70 MINUČIŲ
VISO: 90 MINUČIŲ
KIEKIS: 4 ASMENIMS
INGREDIENTAI
Karis
2 svogūnai
12 karališkųjų krevečių (lengvai lupamos, dydis 16/20)
1 maždaug 400 g raudonojo jūrų ešerio filė su oda
1 citrinžolės stiebas
6 kardamono ankštys
1 cm imbiero šaknis
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas geltonojo kario pastos
800 ml vištienos ar žuvies sultinio
250 ml kokosų pieno
4 citrinmedžio lapai
1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
1 pankolio galvutė
1 poras
1 raudonoji paprika
Garnyras
1 plokščialapės petražolės šakelė
5 laiškinio česnako stiebai
Reikalingi priedai:
convEGGtor krepšys
Pusinės nerūdijančio plieno grotelės (2x)
Green Dutch Oven (žalias ketaus puodas)
convEGGtor
Rantyta ketaus plokštė
PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg ir įkaitinkite iki 200°C temperatūros, naudodami convEGGtor krepšį su dviem pusinėmis nerūdijančio plieno grotelėmis ant viršaus.
2. Tuo tarpu nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos maždaug 1 centimetro gabalėliais. Nulupkite karališkąsias krevetes ir pasilikite kiaukutus. Gražiai ir tiesiai nupjaukite raudonojo jūrų ešerio filė kraštus ir supjaustykite filė gabalėliais. Sutrupinkite citrinžolę ir kardamono ankštis bei supjaustykite imbiero šaknį griežinėliais.
GAMINIMAS
1. Įkaitinkite emalinį Dutch Oven puodą ant grotelių. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, svogūną ir karališkųjų krevečių kiaukutus. Kepkite, kol svogūnas taps permatomas. Retkarčiais pamaišykite, kaskart uždarydami kamado kepsninės dangtį.
2. Į svogūnų mišinį įmaišykite kario pastą, kepkite 1 minutę, tada įpilkite vištienos ar žuvies sultinį ir kokosų pieną. Įdėkite citrinžolę, kardamono ankštis, imbiero šaknį ir vėlyvojo citrinmedžio lapus. Pamaišykite, uždarykite kamado kepsninės dangtį ir palaukite, kol skystis užvirs.
3. Išimkite Dutch oven puodą ir groteles iš Big Green Egg, į convEGGtor krepšį įstatykite ConvEGGtor ir grąžinkite groteles. Padėkite keptuvę atgal ant grotelių, uždarykite kamado kepsninės dangtį ir palikite kario pagrindą lėtai virti apie 10 minučių.
4. Perkošę kario pagrindą per sietelį, supilkite jį atgal į Dutch oven. Iš kukurūzų krakmolo ir 2 šaukštų vandens padarykite pastą, įmaišykite ją į kario pagrindą, uždenkite keptuvę dangčiu ir padėkite į šalį. Išimkite pusines groteles ir ConvEGGtor. Padėkite vienas pusines groteles atgal ant krepšio, šalia pastatykite Rantytą ketaus plokštę briaunomis į viršų. Uždenkite Big Green Egg dangtį ir pakelkite temperatūrą iki 220°C.
5. Nusausinkite raudonojo jūrų ešerio filė gabalėlius popieriniais rankšluosčiais ir ištepkite juos likusiu valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Perpjaukite pankolio galvutę ir porus išilgai per pusę. Padėkite papriką, pankolio ir porų puseles ant nerūdijančio plieno grotelių. Sudėkite raudonojo jūrų ešerio filė gabalėlius ir karališkąsias krevetes ant lentos. Kepkite žuvį ir karališkąsias krevetes po 2 minutes iš kiekvienos pusės; jos dar neturi būti gerai iškeptos. Kepkite daržoves iš visų pusių, kol jos švelniai apskrus.
6. Išimkite raudonąjį jūrų ešerį, karališkąsias krevetes ir daržoves iš kamado kepsninės. Stambiai supjaustykite daržoves. Išimkite ketaus plokštę ir sudėkite ant krepšio antras pusines nerūdijančio plieno groteles. Padėkite Dutch Oven puodą su kario pagrindu ant grotelių, nuimkite dangtį ir sudėkite pankolį, porus ir paprikas. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir kaitinkite apie 5 minutes, kol daržovės taps al dente minkštumo.
7. Sudėkite raudonąjį jūrų ešerį su karališkosiomis krevetėmis ant kario, kepkite dar 1 minutę ir išimkite keptuvę iš Big Green Egg. Nuskinkite lapelius nuo petražolės šakelės, susmulkinkite juos ir laiškinį česnaką. Pabarstykite karį šviežiomis žolelėmis ir padėkite keptuvę ant karščiui atsparaus stalo paviršiaus.
© Big Green Egg Europe







