Angliškas piemenų pyragas

Ar esate girdėję apie anglišką piemenų pyragą? Tradicinis receptas susideda iš maltos ėrienos su bulvių koše ant viršaus. Tai puikus patiekalas, kurį galite gaminti ir savo kamado. Į faršo įdarą įdėjome daržovių, o skoniui akcento suteiks ir stambių bulvių košė bei gardus padažas su čederio sūriu. Puikus aludės maistas iš Big Green Egg!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

VIRTUVĖ: ANGLŲ

SUDĖTINGUMO LYGIS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MINUTĖS

GAMINIMAS: 60 MINUČIŲ

IŠ VISO: 85 MINUTĖS

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

 

Viršus

4 didelės miltingos bulvės

 

Padažas

1 mažas svogūnėlis

1 česnako skiltelė

2 v.š. sviesto

½ a.š. kario miltelių

1 v.š. miltų

100 ml plakamosios grietinėlės

200 g malto čederio sūrio

 

Papuošimas

4-5 čiobrelio šakelės

4-5 rozmarino šakelės

Įdaras

2 baltieji svogūnai

2 česnako skiltelės

½ raudonosios paprikos

½ geltonosios paprikos

1 čiobrelio šakelė

1 rozmarino šakelė

2 v.š. sviesto

1 a.š. maltų kumino sėklų

½ a.š. malto muskato

400g maltos avienos

2 v.š. miltų

100 ml paukštienos sultinio

100 ml pomidorų sulčių

Garnyras

Tutti Frutti

Raudonųjų svogūnų pagardas

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Žalias ketaus puodas

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Į Big Green Egg dėkite anglis, nerūdijančio plieno groteles ir įkaitinkite iki 220°C temperatūros. Per tą laiką nuskuskite bulves ir jas supjaustykite gabalėliais. Bulves užvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Sumažinkite ugnį ir jas virkite apie 15 minučių, kol išvirs.

2. Įdarui nulupkite svogūnus ir česnakus ir juos susmulkinkite. Pašalinkite perpus perpjautų paprikų stiebus, sėklas ir plėveles, o minkštimą supjaustykite gabalėliais. Nuo čiobrelių šakelių nuskabykite lapelius, o nuo rozmarino – spygliukus ir smulkiai juos supjaustykite. Padažui nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Nusunkite bulves ir jas atidėkite į šalį.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Įdarui ant grotelių žaliame ketaus puode ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną, česnaką, papriką, čiobrelius, rozmariną, kmynų sėklas ir muskato riešutą. Uždenkite EGG dangtį ir kepkite 2-3 minutes.

2. Sudėkite avienos faršą ir kepinkite apie 10 minučių, kol mėsa taps biri ir beveik iškeps, retkarčiais pamaišykite, po kiekvieno veiksmo uždengdami EGG dangtį.

3. Į faršo masę įmaišykite miltus ir kepinkite apie 2 minutes. Nutirpinkite paukštienos sultiniu ir pomidorų sultimis ir švelniai troškinkite apie 5 minutes.

4. Nuo EGG nuimkite žalią ketaus puodą, į įdarą pagal skonį įberkite pipirų ir druskos ir paskirstykite ant kepimo indo. Ant viršaus paskleiskite virtas bulves. Išplaukite ketaus puodą ir jį dėkite atgal ant grotelių. Padažui jame ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus, česnaką bei kario miltelius ir kepinkite 2-3 minutes. Įmaišykite miltus ir 2-3 minutes pakepinkite. Nutirpinkite plakamąja grietinėle ir gerai išmaišykite. Į puodą berkite čederio sūrio ir pakaitinkite 2-3 minutes, kol sūris išsilydys.

5. Nuimkite ketaus puodą nuo EGG ir bulves apipilkite padažu. Į piemenų pyragą papuošimui įsmeikite čiobrelių ir rozmarinų šakeles. Kepimo indą dėkite ant grotelių ir piemenų pyragą kepkite apie 15 minučių, kol padažas taps šviesiai auksinės spalvos.

6. Piemenų pyragą nuimkite nuo Big Green Egg ir patiekite su tutti frutti ir raudonųjų svogūnų pagardu.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close