Antibų padažas

 

Norėtumėte Big Green Egg kepsninėje pasigaminti padažo, kuris tiktų prie mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų? Antibų padažas, gaminamas iš pomidorų, tinka prie daugybės valgių. Jis ypač tinka prie žuvies patiekalų, pvz., jūros ešerio filė, jūrinio karoso filė, menkės, tuno arba moliuskų.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE

VIRTUVĖ: PRANCŪZŲ

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MIN.

IŠ VISO: 25 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

ANTIBŲ PADAŽAS

4 pomidorai

2 šalotiniai svogūnėliai

4 česnako skiltelės

4 v. š. kaparėlių (smulkių)

4 v. š. Taggiasca alyvuogių be kauliukų

1 v. š. alyvuogių aliejaus

2 v. š. balzaminio acto

Priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję groteles, įkaitinkite iki 180 °C.

2. Tuo tarpu pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite šalotinius svogūnėlius bei česnako skilteles. Nusunkite kaparėlius ir alyvuoges.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant grotelių uždėtoje ketaus keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnėlius, česnako skilteles, kaparėlius bei alyvuoges ir kepinkite, kol svogūnėliai taps permatomi.

2. Sudėkite smulkintus pomidorus ir kaitinkite padažą apie 2 min., kol pomidorai įšils. Nepamirškite kaskart uždaryti Big Green Egg dangčio.

3. Išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės, įmaišykite į Antibų padažą balzaminį actą, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Antibų padažą patiekite šiltą arba kambario temperatūros.

 

 

DERANTYS PATIEKALAI

 

 

Big Green Egg kepsninėje pagamintas Antibų padažas iš pomidorų – gardus pasirinkimas.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close