ANTREKOTAS IR KEPTOS BULVYTĖS
SU ŠONINE IR SVOGŪNAIS

Antrekotas ir keptos bulvytės su šonine ir svogūnais

Turint Big Green Egg kepsninę labai lengva iškepti sultingą antrekotą. Net įdėjus minimaliai pastangų rezultatas bus maksimalus. Jei pageidaujate, antrekotą galite marinuoti, bet šiame recepte stengiamės išlaikyti gryną mėsos skonį. Šalia siūlome patiekti bulvyčių, kurias, savaime suprantame, taip pat galite iškepti Big Green Egg kepsninėje!

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 35 MIN.

IŠ VISO: 50 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

 

INGREDIENTAI

 

ANTREKOTAS

2 x 400 g antrekotai

BULVYTĖS

2 baltieji svogūnai

1 rausvasis svogūnas

2 česnakų galvutės

400 g kubeliais smulkintos šoninės

500 g nemiltingų bulvių

8 čiobrelio šakelės

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Maža ketaus keptuvė

Momentinis skaitmeninis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles bei mažą ketaus keptuvę, įkaitinkite iki 180 °C.

2. Tuo tarpu nulupkite svogūnus ir česnako galvutes. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o česnakus smulkiai sukapokite. Bulves nuplaukite, perpjaukite per pusę, o puseles supjaustykite maždaug 5 mm storio riekelėmis.

 

 

 

GAMINIMAS

 

1. Sudėkite į keptuvę kubeliais smulkintą šoninę ir pakepinkite kelias minutes. Sudėkite bulvių riekeles ir kepkite 10 min. Retkarčiais viską pamaišykite. Nepamirškite kaskart uždaryti Big Green Egg kepsninės dangčio.

2. Į keptuvę sudėkite svogūnų pusžiedžius, česnakus ir čiobrelių šakeles ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite kepsninę iki 220 °C; tai truks maždaug 5 min.

3. Išdėliokite antrekotus ant grotelių greta keptuvės. Tam, kad galėtume mėsą paruošti, kol bulvės baigs kepti, naudojame mažą arba didelę ketaus keptuvę. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite antrekotus maždaug 2 min. Pasukite kepsnius 90° kampu ir kepkite dar 2 min., kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas. Retkarčiais vis pamaišykite bulves.

4. Apverskite mėsą ir kitą pusę taip pat kepkite maždaug 2 min. Po to pasukite 90° kampu ir kepkite dar 2 min. Temperatūra kepsnių viduje turėtų pasiekti 51–53 °C (mėsa bus pusžalė). Mėsos temperatūrą galite pamatuoti momentiniu skaitmeniniu termometru.

5. Išimkite antrekotus iš Big Green Egg kepsninės ir uždengę aliuminio folija palaikykite 5 min. Tuo tarpu dar pakepinkite bulvytes.

6. Antrekotus gražiai supjaustykite, iš kepsninės išimkite keptuvę su bulvytėmis. Antrekotus ir keptas bulvytes pagal skonį pagardinkite pipirais ir jūros druska.

 

PATARIMAS

Greta sultingo kepsnio su keptomis bulvytėmis galite patiekti skanių ant grotelių keptų daržovių.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close