Big Green Egg gaminta pica Margarita

 

 

Neapolietiška pica Margarita yra viena tų klasikinių picų, kurias rasite kiekvieno itališko restorano pasaulyje meniu. Bet šią gardžią, tradicinę picą savo Big Green Egg, žinoma, galite pasigaminti ir patys! Anglys ir picos akmuo jūsų Big Green Egg kamado užtikrins nuostabiai autentišką skonį.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS

VIRTUVĖ: ITALŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 80 MIN.

GAMINIMAS: 80 MIN.

IŠ VISO: 160 MIN.

IŠEIS: 4 PICOS

 

INGREDIENTAI

 

 

TEŠLAI

500 g miltų (geriausia itališkų, 00 tipo) + truputis pabarstymui

7 g sausų mielių

290 g vandens

2 v.š. alyvuogių aliejaus

10 g druskos

POMIDORŲ PADAŽUI

1 nedidelis svogūnas

1 česnako skiltelė

200 g vyšninių pomidorų

4 juodosios alyvuogės be kauliukų

4 baziliko lapeliai

2 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. kečupo

PRIEDAMS

½ svogūno

16 mini mocarelos kamuolėlių

32 juodosios alyvuogės be kauliukų

12 v.š. traukuoto Parmezano sūrio

4 baziliko šakelės

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Žalias ketaus puodas

convEGGtor laikiklis

Aliuminė picos ližė

Kompaktiškas picos peilis

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Dubenyje sumaišykite miltus ir mieles tešlai. Supilkite vandenį, alyvuogių aliejų ir pradėkite minkyti. Kai ingredientai gerai susimašys, įberkite druskos ir minkykite tol, kol tešla taps elastinga ir lengvai formuojama.

2. Tešlą atskirkite į 4 vienodas dalis ir lankstydami suformuokite jas į rutulio formos gabalėlius. Tešlos rutulius dėkite ant pjaustymo lentos, uždenkite plastikine plėvele arba švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite bent valandai pakilti.

3. Per tą laiką į Big Green Egg įdėkite nerūdijančio plieno groteles, uždekite anglis ir įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Įsitikinkite, kad savo EGG užpildėte pakankamu kiekiu anglių, nes neužilgo kepsite labai aukštoje temperatūroje. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką padažui. Per pusę supjaustykite vyšninius pomidorus ir susmulkinkite alyvuoges. Plonomis juostelėmis supjaustykite baziliko lapelius.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Žaliame ketaus puode padažui įkaitinkite alyvuogių aliejų. Berkite svogūną, česnaką ir kepinkite, kol svogūnas taps permatomu.

2. Į svogūnų mišinį įmaišykite kečupą, vyšninius pomidorus, alyvuogių aliejų, baziliką ir palikite padažą 4-5 min. pasitroškinti, po kiekvieno veiksmo uždarykite EGG dangtį.

3. Iš EGG išimkite žalią ketaus puodą ir pomidorų padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite padažui ataušti. Išimkite groteles, įdėkite convEGGtor laikiklį ir grąžinkite groteles. Ant grotelių dėkite kepimo akmenį ir EGG įkaitinkite iki 275-300°C temperatūros. Kepimo akmenį kaitinkite bet 20 min., kad jis tikrai gerai įkaistų.

4. Per tą laiką nulupkite svogūną priedams ir jį supjaustykite plonomis pusmėnulio formos riekelėmis. Mini mocarelos kamuolėlius perpjaukite pusiau. Per tą laiką ant dosniai miltais pabarstyto paviršiaus vieną tešlos rutulį iškočiokite iki maždaug 3 mm storio. Kad būtumėte tikri, jog tešla tikrai neprilips, galite prieš kočiodami rutulį apvolioti miltais. Kočiodami tešlą ją vis sukite, kad išgautumėte gražią, apvalią formą. Rankomis suformuokite kiek storesnius picos pado kraštus

5. Ant picos pado pilkite 4 šaukštus pomidorų padažo ir apvalia šaukšto puse sukamaisiais judesiais paskleiskite. Ant storesnių kraštų padažo netepkite. Ant pomidorų padažo tolygiai paskleiskite ketvirtadalį svogūnų riekelių, 8 per pusę padalintus mini mocerelos kamuolėlius ir 8 juodąsias alyvuoges, viską pabarstykite 3 šaukštais tarkuoto parmezano sūrio. Aliuminę picos ližę pabarstykite miltais. Su aliumine picos liže užkelkite picą ant kepimo akmens, uždenkite EGG dangtį ir picą kepkite apie 8-10 min., kol iškeps ir taps traškia. Per tą laiką iškočiokite antrąjį tešlos rutulį ir ta pačia eiga sudėkite ingredientus. Nuo baziliko šakelės nuplėšykite lapelius.

6. Išimkite picą iš EGG ir pabarstykite ketvirtadaliu baziliko lapelių. Picą kompaktišku picos peiliu supjaustykite riekelėmis ir iškart patiekite. Per tą laiką tokiu pačiu būdu kepkite kitą picą ir vėl ruoškite naują.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close