Big Green Egg ruoštas šernienos troškinys

 

Šerniena yra ypač gardi mėsa, kuri vis dar naudojama per mažai. Tai visiškai natūralus produktas, kurį galite puikiai paruošti savo „Big Green Egg“ kepsninėje. Šiame šernienos troškinio recepte naudosime šernienos sprandinę. Norėdami suteikti dar daugiau skonio, supjaustykite sprandinę gabalėliais, kuriuos pirmiausia kepkite ant kamado ketaus grotelių. Tada supjaustykite gabaliukus kubeliais ir lėtai troškinkite žemoje temperatūroje pagardintais kvapiais prieskoniais. Taip labai lengvai pagaminsite skanų žvėrienos patiekalą, kuris pasižymi giliu, sodriu skoniu ir yra nepaprastai minkštas. Puikiai tinka su virtomis miltingomis bulvėmis, pagardintomis ištirpintu sviestu ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis.

 

 

SUDĖTINGUMO LYGIS: LENGVAS

PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUTĖS

GAMINIMO LAIKAS: 225 MINUTĖS

IŠ VISO: 245 MINUTĖS

PORCIJŲ: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Troškinys

1 kg šernienos sprandinės

2 v. š. sviesto

500 g svogūnų

2 skiltelės česnako

4 lauro lapai

6 šalavijų lapai

100 ml tamsaus alaus

50 ml šerio acto

500 ml jautienos sultinio

1½ v. š. grūdėtų garstyčių

1 v. š. tamsiai rudo cukraus

2 v. š. tamsaus šokolado (gabaliukai)

Prieskonių mišinys

12 gvazdikėlių

12 kardamono ankščių

2 gabaliukai muskato riešuto žievės

1 a. š. džiovinto mairūno

2 a. š. svogūnų miltelių

2 a. š. paprikos miltelių

2 a. š. kario miltelių

1 a. š. česnako miltelių

1 a. š. malto imbiero

½ a. š. malto muskato

½ a. š. čili dribsnių

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Nerūdijančio plieno grotelės

Žaliasis ketaus puodas

convEGGtor

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglį „Big Green Egg“ kepsninėje ir, uždėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C temperatūros.

2. Tuo tarpu supjaustykite šernienos sprandinę maždaug 2 cm storio gabalais. Visus prieskonių mišinio ingredientus sumalkite arba sutrinkite kavos pupelių malūnėlyje, prieskonių malūnėlyje arba grūstuvėje.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Sudėkite šernienos sprandinės gabalus ant grotelių ir kepkite apie 2 minutes. Pasukite gabalus ketvirtį apsisukimo ir kepkite dar 2 minutes. Apverskite gabalus ir kepkite dar 2 x 2 minutes. Po kiekvieno veiksmo užverkite kamado dangtį.

2. Iškeptus gabalus padėkite ant pjaustymo lentelės. Nuimkite groteles ir uždėkite nerūdijančio plieno groteles „EGG“ kepsninėje. Ant viršaus uždėkite Žalią ketaus puodą, uždarykite „EGG“ dangtį ir apie 5 minutes kaitinkite puodą. Tuo tarpu supjaustykite gabalus kubeliais.

3. Ištirpinkite sviestą Žaliame ketaus puode puode. Įdėkite mėsą ir pabarstykite 2 šaukštais prieskonių mišinio (likusią dalį atidėkite kitam kartui, kai gaminsite šį nuostabų troškinį). Uždarykite „EGG“ dangtį, kad mėsa iškeptų iš visų pusių. Kartkartėmis apverskite mėsą, po kiekvieno veiksmo uždarydami kamado dangtį.

4. Tu tarpu nulupkite ir supjaustykite svogūnus plonomis juostelėmis. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Į keptuvę įdėkite svogūnus, česnaką, lauro lapą ir šalavijų lapus ir kepinkite apie 5 minutes.

5. Pagardinkite alumi, actu ir jautienos sultiniu, tada įmaišykite garstyčias, cukrų ir šokoladą. Išmaišykite, uždenkite „EGG“ dangtį ir palaukite, kol skystis pradės virti.

6. Išimkite Žalią ketaus puodą iš „EGG“ kepsninės, nuimkite groteles ir uždėkite convEGGtor. Vėl uždėkite groteles. Atgal įdėkite keptuvę ir uždarykite „EGG“ dangtį. Pakelkite temperatūrą iki 140 °C. Troškinkite troškinį 2½–3 valandas, kol suminkštės mėsa.

Išimkite keptuvę su troškiniu iš „Big Green Egg“ ir patiekite šį troškinį, pavyzdžiui, su virtomis miltingomis bulvėmis, ištirpintu sviestu ir susmulkintomis petražolėmis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close