MEKSIKIETIŠKŲ ENČILADŲ 
RECEPTAS

ENČILADOS SU ČORISO PADAŽU

Šis meksikietiškas enčiladų receptas – tai tik vienas iš daugelio būdų panaudoti tortilijas. Tradiciškai enčilados patiekiamos su pomidorų padažu, kuris šiame recepte papildomas įdedant gardaus čoriso. Enčilados įdarui galite naudoti įvairius produktus, atsižvelgdami į savo skonį. Šiame recepte naudojama vištiena.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS KEPTUVĖJE,

GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 0 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 75 MIN.

IŠ VISO: 75 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

 

INGREDIENTAI

 

TORTILIJOS

220 ml vištienos sultinio

4 tortilijos

150 ml plakamosios grietinėlės

100 g tarkuoto sūrio

ĮDARAS

1 raudona saldžioji paprika

pusė vištos, iškeptos ir susmulkintos (galite naudoti mėsą, atlikusią iškepus vištą)

½ –1 raudona aitrioji paprika

1 a. š. čipotlės padažo

3 kaupini v. š. salsa verde (meksikietiško žaliojo padažo)

PADAŽAS

100 g čoriso

1 skardinė smulkintų pomidorų (400 g)

1 a. š. džiovintų raudonėlių

½ a. š. maltų kuminų

Reikalingi priedai:

Maža ketaus keptuvė

convEGGtor laikiklis

Ovalaus ketaus puodo dangtis

 

 

GAMINIMAS

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję groteles, įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu pradėkite ruošti įdarą. Uždėkite saldžiąją papriką ant grotelių ir retkarčiais apversdami kepkite, kol odelė apanglės. Padažui skirtą čorisą sukapokite maždaug 5 mm dydžio kubeliais.

2. Išimkite papriką iš Big Green Egg kepsninės ir palikite pravėsti. Tuo tarpu ant grotelių įkaitinkite mažą ketaus keptuvę. Sudėkite čoriso kubelius ir uždarykite kepsninės dangtį. Retkarčiais pamaišydami kepkite čorisą kelias minutes.

3. Sudėkite į keptuvę smulkintus pomidorus, čiobrelius, maltus kuminus. Viską pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kelias minutes pakaitinkite padažą. Tuo tarpu nulupkite saldžiosios paprikos odelę, pašalinkite kotelį ir sėklas. Minkštimą smulkiai sukapokite ir sudėkite į dubenį. Išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės ir atidėkite padažą į šalį. Išimkite groteles, įdėkite į kepsninę convEGGtor laikiklį ir vėl įdėkite groteles. Įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 200 °C.

4. Paruoškite įdarą. Smulkintą saldžiąją papriką sumaišykite su kepta vištiena. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas. Minkštimą smulkiai sukapokite. Visa tai sudėkite į dubenį drauge su čipotlės ir žaliuoju padažais ir gerai išmaišykite.

5. Pašildykite vištienos sultinį ir supilkite į negilų dubenį. Paimkite vieną tortiliją ir kelioms sekundėms panardinkite į sultinį, kad šiek tiek sudrėktų. Tą patį padarykite su visomis tortilijomis. Ant apatinės tortilijos dalies uždėkite ketvirtį įdaro ir susukite enčiladą. Tą patį padarykite su visomis tortilijomis.

6. Į ovalaus ketaus puodo dangtį įpilkite apie 100 ml plakamosios grietinėlės. Joje išdėliokite susuktas tortilijas ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus užpilkite likusią grietinėlę. Uždėkite dangtį su enčiladomis ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepkite enčiladas apie 30 min.

7. Išimkite enčiladas iš Big Green Egg kepsninės ir, uždėję keptuvę ant grotelių, pašildykite padažą. Enčiladas patiekite su padažu.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close