Fetos sūriu ir špinatais įdarytos samosos

 

Ar kada nors ragavote samosų? Šio vegetariško recepto dėka nuo šiol šį skanų užkandį, kuriame jūsų pasirinktas įdaras suvyniotas į skanius traškius filo tešlos sluoksnius, galite pasigaminti savo Big Green Egg. Paprastai samosos yra keptos aliejuje, tačiau dėl papildomo kamado skonio jos tampa dar skanesnėmis!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: TROŠKINIMAS, KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 45 MINUTĖS

IŠ VISO: 65 MINUTĖS

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

 

Samosos

1 mažas svogūnas

1 česnako skiltelė

500 g špinatų lapų

15 g sviesto

3 krapų šakelės

50 ml švelnaus alyvuogių aliejaus

3 filo tešlos lakštai

200 g fetos sūrio

2 kiaušinio tryniai

2 v.š. „Panko“ džiūvėsėlių

Padažas

2 svogūno laiškai

10 kalendrų lapelių

100 ml saldaus čili padažo

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Žalias ketaus puodas

convEGGtor

Kepimo akmuo

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 220°C temperatūros. Per tą laiką nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Nuo špinatų lapų pašalinkite kotelius.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Žalią ketaus puodą dėkite ant grotelių. Dėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Suberkite svogūną, česnaką ir špinatus ir troškinkite 3–4 minutes, kol špinatai susitrauks. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.

2. Špinatus perdėkite į sietelį ir švelniai išspauskite kuo daugiau skysčio. Dėkite ant pjaustymo lentos ir viską smulkiai supjaustykite. Dėkite į dubenį ir špinatus atsidėkite į šalį. Iš EGG išimkite groteles ir įdėkite convEGGtor. Groteles įdėkite atgal, ant viršaus uždėkite kepimo akmenį ir uždenkite EGG dangtį. Sugrąžinkite temperatūrą iki 220 °C.

3. Nuo krapų šakelių nuskabykite lapelius, smulkiai juos supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Išvyniokite filo tešlos lakštus. Filo tešlos lakštą aptepkite krapų aliejumi. Ant jo uždėkite naują lakštą ir jį taip pat patepkite aliejumi. Ant viršaus uždėkite paskutinį lakštą ir vėl aptepkite aliejumi.

4. Fetą sutrupinkite ant špinatų. Įdėkite kiaušinių trynius, „Panko“ džiūvėsėlius, druskos ir pipirų pagal skonį ir įdarą gerai išmaišykite.

5. Filo tešlos lakštus dėkite vieną ant kito ir ilgąja puse į save dėkite ant stalo. Supjaustykite juos išilgai į tris lygias dalis. Supjaustykite į trikampius, kurių ilgoji kraštinė būtų apie 15 centimetrų.

6. Ant stalo ilgąja puse į save dėkite trikampį iš trijų filo tešlos sluoksnių. Į centrą dėkite apie pusę šaukšto įdaro. Viršutinį kampą sulenkite žemyn virš įdaro ir užlenkite šonus per trikampį. Pakartokite procesą su likusia tešla ir įdaru.

7. Samosas dėkite ant kepimo akmens. Uždenkite EGG dangtį ir kepkite 10-12 minučių, kol jos įgaus auksinę spalvą. Per tą laiką padažui smulkiais plonais žiedeliais supjaustykite laiškinius svogūnus ir kalendros lapelius ir įmaišykite į saldų čili padažą.

8. Išimkite samosas iš Big Green Egg ir patiekite su padažu.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close