Gardžios šokoladinės Brioche bandelės

 

Jūs, be jokios abejonės, žinote apie šokolado magiją – kaip ir apie Big Green Egg magiją. Taigi, jei norite nustebinti savo Valentiną, EGG kepsninėje tiesiog iškepkite jam šių gardžių šokoladinių Brioche bandelių. Brioche yra klasikinė prancūziška duona, o mes dar pridėjome ir kakavos miltelių. Širdelių forma ir švelnus, šilkinis šokoladinis kremo įdaras paverčia šias bandeles išties neįtikėtinai gardžiomis.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 160 MIN,

GAMINIMAS: 40 MIN.

IŠ VISO: 200 MIN.

IŠEIS: 8 BANDELĖS

 

INGREDIENTAI

 

 

RAUGAS

50 g pieno

30 g šviežių mielių

50 g daug baltymų turinčių miltų

 

TEŠLA

450 g daug baltymų turinčių miltų, papildomai pabarstymui

60 g smulkaus cukraus

45 g kakavos miltelių

10 g smulkios druskos

175 g šviežių kiaušinių

90 g pieno

15 g medaus

125 g sviesto, kambario temperatūros

ĮDARAS

75 g džiovintų spanguolių

 

ŠOKOLADINIS KREMAS

450 g pieno

100 g smulkaus cukraus

40 g kukurūzų miltų

80 g kiaušinių trynių

125 g juodojo šokolado (70-75%, skridinėlių arba gabalėlių)

 

PAPILDOMI INGREDIENTAI:

1 kiaušinis

 

PAPUOŠIMUI

avietės (nebūtina)

mėtų lapeliai (nebūtina)

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Raugui pieną pašildykite, kad taptų drungnas. Supilkite į maisto kombaino dubenį, į jį sutrupinkite mieles ir maišykite to, kol jos ištirps piene. Įmaišykite miltus, uždenkite dubenį plastiko plėvele ir palikite kambario temperatūroje apie 20 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.

2. Praėjus 20 min. dėkite likusius tešlos ingredientus, išskyrus sviestą, ir naudodamiesi virtuviniu kombainu vidutiniu greičiu tešlą minkykite apie 6-7 minutes, kol ji taps minkšta ir elastinga. Tešlą, žinoma, taip pat galite minkyti ir rankomis. Tešla bus paruošta, kai galėsite ją lengvai ištempti ir atplėšti nedidelį, ploną gabalėlį. Per tą laiką sviestą supjaustykite kubeliais.

3. Sviestą dėkite į dubenį, įjunkite maisto kombainą ir palikite minkyti tol, kol viskas vientisai susimaišys. Galiausiai, berkite spanguoles ir minkykite tol, kol jos tolygiai pasklis ir vienodai išsiminkys visoje tešloje. Dėkite tešlą į plastikinį dubenį. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite tešlą 30 minučių pakilti.

4. Miltais lengvai pabarstykite savo darbo paviršių. Ant jo dėkite tešlą ir paspauskite, kad išsileistų visas oras. Lenkite keturis tešlos kampus link centro, tarsi formuodami voką. Tada vėl uždenkite tešlą plėvele ir palikite pastovėti dar 30 minučių.

5. Ant miltais pabarstyto stalo tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio, tuomet pabarstykite miltais. Naudodamiesi širdelės formos kepimo formele (apie 12 cm dydžio) išpjaukite 8 širdeles. Vėl uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių pakilti.

6. Per tą laiką nedideliame puode užvirkite pieną šokoladiniam kremui. Atskirame puode sumaišykite cukrų ir kukurūzų miltus, tuomet dėkite trynius ir maišykite tol, kol išgausite lygią, švelnią masę. Puodą su pienu nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite cukraus mišinį ir užvirkite. Kai pradės virti, nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite šokoladą. Leiskite kremui ataušti ir supilkite į konditerinį maišelį.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Savo Big Green Egg užkurkite anglis ir įdėję convEGGtor, nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Iškirpkite du kiek mažesnio diametro nei kepimo akmuo kepimo popieriaus apskritimus.

2. Išplakite kiaušinį ir juo atsargiai aptepkite tešlos širdeles. Dėkite kepimo popieriaus apskritimus ant kepimo akmens, ant jų dėkite 4 tešlos širdeles ir uždenkite EGG dangtį. Šokoladines Brioche bandeles kepkite apie 12-15 minučių.

3. Išimkite Brioche bandeles iš EGG ir padėkite ant grotelių ataušti. Likusias bandeles kepkite tuo pat būdu.

4. Perpjaukite atvėsusias bandeles per pusę. Išspauskite šokoladinio kremo ant apatinės pusės ir uždenkite viršutine puse. Jei norite, papuoškite Brioche bandeles avietėmis ir mėtų lapeliais.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close