Griliaus sezonas žiema

 

Ar orams atvėsus dar įkuriate anglis ištikimojoje Big Green Egg? O gal kepsninėje ruoštais patiekalais mėgaujatės tik pavasarį, vasarą ir rudenį? Be reikalo! Žiemos mėnesiais nestinga šviežių ingredientų ir sezoninių patiekalų, kurie, pagaminti kepsninėje, būna dar skanesni. Paruošti Big Green Egg keraminėje kamado kepsninėje jie įgaus ryškesnio skonio ir malonaus aromato. Taigi, su Big Green Egg ir šaltaisiais metų mėnesiais galima kepti ant grotelių.

 

 

Žiema – kepsninių sezonas

 

Dar visai neseniai kepsninių sezonas baigdavosi su pirmosiomis šalnomis. Tačiau pasirodžius keraminėms Big Green Egg kepsninėms viskas pasikeitė. Užuot kepsninėse pagamintais valgiais mėgavusis vos kelis mėnesius, Big Green Egg kepsnine galima džiaugtis ištisus metus. Big Green Egg pagaminta iš unikalios karštį išsaugančios keramikos. Tai reiškia, kad lauko temperatūra neturi įtakos temperatūrai kepsninės viduje. Nesvarbu, lyja ar sninga – temperatūra Big Green Egg kepsninėje visada išlieka stabili. Kad būtumėte tikri, kepsninę galite apsaugoti ir specialiu dangteliu nuo lietaus. Taigi, net lauke paspaudus šaltukui galima drąsiai įkurti anglis Big Green Egg kamado kepsninėje ir išsivirti gardų troškinį arba sočią sriubą arba net surengti žiemišką grilio vakarėlį artimiesiems.

 

 

Ilgai ir lėtai

 

Big Green Egg tokia nepakeičiama dar ir todėl, kad yra nepaprastai universali. Joje galima pagaminti bet kokį patiekalą, įskaitant ir pamėgtus žiemiškus valgius. Galbūt žiema jums patinka todėl, kad galite iki soties prisivalgyti šildančios kopūstų sriubos? Išsivirkite jos Big Green Egg kepsninėje. Garantuojame, kad nuostabus skonis paliks jus be žado. Jei jau susigundėte ir žiemą įkurti Big Green Egg kamado kepsninę, rinkdamiesi patiekalą atsižvelkite į orą. Juk jei šalta ir žvarbu, nesinorės nuolat sukiotis aplink kepsninę. Geriausia tinka mažai darbo ir dėmesio reikalaujantys valgiai: sriubos ir troškiniai. Dar vienas puikus pasirinkimas – žemoje temperatūroje kelias valandas kepta kiaulienos sprandinė arba sultinga papilvė. Kol jūs šiltai sėdėsite namie, kepsninė atliks visą darbą.

 

 

Garnyrui – keptos daržovės

 

Nusprendę išsikepti mėsos, garnyrui pasigaminkite sezoninių daržovių. Ilgą laiką keptos nedidelėje temperatūroje jos taps minkštos ir gardžios – pakaks jas išdėlioti ant grotelių šalia mėsos. Praeis vos kelios valandos, ir jau turėsite sotų žiemišką valgį. Daržoves taip pat galite panaudoti virdami troškinį. Pirma ingredientus apkepkite ketaus puode, viską užpilkite skysčiu, pvz., sultiniu, ir palikite troškintis. Na, o jei žada ypatingai gražią žiemos dieną, galite pasirinkti ir sudėtingesnius, daugiau dėmesio reikalaujančius patiekalus. Ir valgį paruošite, ir pakvėpuosite gaiviu žiemos oru.

 

 

Žiemiškas grilio vakarėlis

 

Susibūrimas prie kepsninės – puikus būdas praleisti žiemos popietę arba vakarą. Tevirsta tai smagiu vakarėliu. Pasikvieskite draugus, nurodykite jiems šiltai apsirengti ir pasiimti pirštines. Patys taip pat apsisaugokite nuo šalčio! Žiemos vakarai tamsūs, tad gerai apšvieskite kiemą arba terasą, tačiau nepamirškite ir jaukumo suteikiančių detalių: deglų ir girliandų. Jei terasa be stogo, virš galvų ištempkite brezentą ir pastatykite šildytuvą, kad žvarba nesugintų visų į namus anksčiau laiko. Paskutinis akcentas – karštas vynas, kurį, be abejo, pakaitinkite Big Green Egg kepsninėje! Puikus grilio vakarėlis garantuotas.

 

 

Žiema. Metas gaminti lauke.

 

Žiema – puikus metas gaminti maistą Big Green Egg kepsninėje. Gaminkite žemoje temperatūroje, kepinkite, troškinkite ir rūkinkite – ruoškite mėgstamiausius patiekalus. Norėtumėte pradėti nuo geriausių receptų žiemiškam barbekiu? Išsirinkite šildančio patiekalo receptą čia, įkurkite anglis ir mėgaukitės bet kokiu oru, o rezultatais pasidalykite socialiniuose tinkluose naudodami grotažymes #wintergrilling ir #snowcooking

 


 

close