Jautienos guliašas su kukuliais

 

Jautienos guliašas su kukuliais – klasikinis čekų virtuvės patiekalas. Pagamintas Big Green Egg kepsninėje jis būna ypač gardus. Iš pradžių kamado kepsninėje išvirkite guliašą, o mėsai suminkštėjus ant viršaus sudėkite kukulius. Dar 20 min., ir jau galėsite skanauti šį sotų valgį!

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, TROŠKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, GAMINIMAS ŽEMOJE TEMPERATŪROJE

VIRTUVĖ: ČEKŲ

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 230 MIN.

IŠ VISO: 250 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

GULIAŠAS

1 kg jautienos mentės

3 svogūnai

1 raudona saldžioji paprika

2 česnako skiltelės

250 g grybų

50 g sviesto

2 v. š. miltų

1 a. š. maltų kuminų

3 v. š. maltų vengriškų paprikų

1 a. š. maltų rūkytų paprikų (aitrių)

2 mairūno šakelės

1 čiobrelio šakelė

4 lauro lapai

2 v. š. pomidorų pastos

2 v. š. balzaminio acto

1 v. š. obuolienės

1 v. š. Dižono garstyčių

apie 1 l jautienos sultinio

4 laiškiniai svogūnai

KUKULIAI

40 g sviesto

200 g „self-raising“ miltų

1 v. š. kepimo miltelių

1 a. š. druskos

90 ml pieno

PATIEKTI

1 šakelė petražolių

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus puodas

convEGGtor laikiklis

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję groteles įkaitinkite iki 200 °C.

2. Tuo tarpu jautienos mentę supjaustykite 3 cm dydžio kubeliais. Paprikas ir svogūną supjaustykite daugmaž 2 cm storio riekelėmis. Nulupkite ir plonai supjaustykite česnako skilteles. Susmulkinkite grybus.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant grotelių uždėtame ketaus puode išlydykite sviestą. Sudėkite mėsą ir kepkite, kol paruduos, po to sudėkite svogūnus, papriką ir česnaką ir gerai išmaišykite. Kepkite, kol svogūnas taps permatomas.

2. Įmaišykite miltus ir pakepinkite viską 4–5 min. Sudėkite likusius guliašo ingredientus, išskyrus laiškinius svogūnus. Kaskart pamaišę uždarykite Big Green Egg dangtį ir palaukite, kol guliašas pradės kunkuliuoti.

3. Iš Big Green Egg išimkite ketaus puodą ir groteles. Įdėkite convEGGtor, vėl įdėkite groteles ir puodą. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 140 °C. Žemoje temperatūroje troškinkite guliašą apie 3 val. Retkarčiais pamaišykite ir prireikus įpilkite daugiau sultinio.

4. Praėjus 2,5 val. išlydykite kukuliams skirtą sviestą. Sumaišykite likusius kukulių ingredientus ir įmaišykite lydytą sviestą. Pagal skonį pagardinkite tešlą druska bei pipirais. Laiškinius svogūnus supjaustykite daugmaž 1 cm storio žiedais.

5. Kai mėsa taps minkšta, įmaišykite į guliašą laiškinius svogūnus, pagardinkite troškinį druska bei pipirais. Naudodami du sriubinius šaukštus iš tešlos formuokite kukulius ir išdėliokite ant guliašo. Uždėkite puodo dangtį ir uždarykite Big Green Egg kepsninę. Virkite kukulius 15–20 min., kol taps tvirti. Tuo tarpu nuskabykite ir smulkiai sukapokite petražolių lapelius.

6. Išimkite puodą iš Big Green Egg ir apibarstykite guliašą su kukuliais smulkintomis petražolėmis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close