Kamado kepsninės naudojimas žiemos metu

Paprastų kepsninių savininkams pirmosios šalnos ar net pirmas gausesnis rudeniškas lietus – aiškus ženklas, kad metas baigti barbekiu sezoną iki kito pavasario. Tačiau keraminių Big Green Egg kamado kepsninių savininkai gali būti ramūs: jiems kepsnių sezonas tęsiasi ištisus metus. Tad kaip naudoti keraminę kepsninę žiemos metu ir ką daryti, jei vis dėlto panorėtumėte leisti jai per šalčius pailsėti.

 

Žiema – naujasis grilio sezonas

 

 

Turint Big Green Egg keraminę kamado kepsninę, net spaudžiantis šaltukas nenutrauks grilio sezono. Juk tokia kepsninė sukurta naudoti bet kokiu oru! Lietus, sniegas, vėjas ar šalnos – niekas neturės įtakos nepriekaištingam kepsninės funkcionalumui. Taip yra todėl, kad Big Green Egg kamado kepsninės pagaminti iš aukščiausios kokybės keramikos. Pagaminta iš geriausio mišinio, tobulai išdegta Meksikoje ir padengta ne tik funkcionalia, bet ir estetiška glazūra – tokia kepsninė ištikimai tarnaus visas 365 dienas per metus. Big Green Egg keramika kuo puikiausiai išlaiko pastovią temperatūrą viduje bet kokiomis oro sąlygomis. Taigi, net žiemą gaminant joje nepadaugės sunaudojamų anglių, o paviršiuje neatsiras temperatūrų skirtumų sukeltų įtrūkimų. Todėl net paspaudus šaltukui galima tęsti grilio sezoną. Kam sultingo jautienos kepsnio?

 

Patiekalų įvairovė

 

Žiema – puikus metas išbandyti kamado kepsninės universalumą. Juk šaltuoju metų laiku labiausiai norisi sočių ir šildančių patiekalų: troškinių, sriubų, apkepų. Gaminkite juos iš sezoninių daržovių ir vaisių, kad kuo geriau išnaudotumėte šį gražų ir romantišką sezoną. Būtent žiemą nepamainomi bus įvairūs priedai: convEGGtor laikiklis, ketaus puodai, tvirtos ketaus grotelės. Juos pasitelkus, bus galima mėgautis apskrudusiomis žieminėmis daržovėmis, ankštinių daržovių gausiais troškiniais, tirštomis kreminėmis sriubomis ir kvapniais pyragais. Tiks jie ir gaminant žemoje temperatūroje, pvz., kepant ir rūkinant šonkauliukus, jautienos arba kiaulienos kumpį. Tik įsivaizduokite: ant Big Green Egg grotelių pakepintų moliūgų sriuba, burnoje tirpstantys avienos šonkauliukai su šakninėmis daržovėmis, o desertui – cinamonu dvelkiantis obuolių pyragas. Su kamado kepsnine kiekvienas žiemos savaitgalis gali virsti nedidele švente.

 

Keraminės kepsninės priežiūra žiemą

 

Galbūt kyla klausimas: kaip kamado kepsnine rūpintis šaltuoju metų laiku? Nudžiugsite sužinoję, kad nieko ypatingo daryti nereikia. Kaitinkite, naudokite ir valykite Big Green Egg kepsninę kaip įprastai – juk ji tikra kietuolė, atspari net didžiausiems šalčiams. Tačiau jei norite užsitikrinti, kad keraminė kepsninė tarnautų labai ilgai ir net taptų iš kartos į kartą perduodama šeimos brangenybe, tomis dienomis, kai jos nenaudojate, laikykite uždengę specialiu apdangalu. Jis apsaugos ne tik keramiką, bet ir metalines ir medines detales.

 

Ate – iki pavasario!

 

Jei vis dėlto nuspręstumėte žiemą kepsninės nenaudoti (arba ją išsitraukti tik ypatingų švenčių metu), prieš ilgą nenaudojimo laikotarpį patartina keraminę kepsninę kruopščiai išvalyti. Sutepkite vyrius, meiliai paplekšnokite ištvermingąją glazūrą, ir apgaubkite kamado specialiu apdangalu. Taip apsaugota kepsninė kuo puikiausiai išlauks pavasario ir šiltesnių orų. Kepsninę galite laikyti lauke, jai skirtoje vietoje, arba nugabenti į užuovėją – bet kuriuo atveju vos danguje suspindus pavasario saulei, jūsų kamado jau bus pasiruošusi naujam grilio sezonui!

Keraminės kepsninės naudojimas žiemą gali teikti didžiulį džiaugsmą. Tad šiltai apsirenkite, įkurkite anglis ir pasitikėkite tvirta ir ištverminga EGG keramine kamado kepsnine – ji jūsų neapvils net žvarbiausią dieną!

 


 

close