KERAMIKA – SVARBIAUSIA KAMADO KEPSNINĖS YPATYBĖ

Keramika: vaidmuo, kokybė ir priežiūra

Išskirtinė keraminė kepsninė

 

Keramika – svarbiausia keraminės kepsninės ypatybė. Kokybiška keramika – ženklas, kad kepsninė yra išskirtinė. Savo kepsninių keramikai Big Green Egg taiko garantiją visam eksploatavimo laikotarpiui. Perskaitę šį įrašą sužinosite, kuo kamado kepsninėms svarbi aukštos kokybės keramika, kokiais privalumais pasižymi Big Green Egg keramika ir kaip ja rūpintis, kad ilgai išliktų kaip nauja.

 

 

Kokį vaidmenį atlieka keramika?

 

Nepriekaištingą kamado kepsninės, pvz., Big Green Egg, veikimą užtikrina keli svarbūs dalykai. Tinkamą karščio cirkuliaciją lemia keraminės kepsninės dangtis ir forma. Ne mažiau svarbi ir keramikos, iš kurios pagaminta kamado kepsninė, kokybė. Galėtume teigti, kad kokybė visų svarbiausia, mat tik geriausia keramika yra tvari, leidžia tiksliai reguliuoti temperatūrą ir užtikrina gerą kepamų produktų ir patiekalų skonį. Taigi, keramika atlieka labai svarbų vaidmenį.

 

 

Unikali Big Green Egg keramika

 

Ne visos kamado kepsninės gaminamos iš itin kokybiškos keramikos. Dar praėjusiame šimtmetyje Big Green Egg įkūrėjas Edas Fisheris pastebėjo, kad jo iš Azijos įvežamų kamado kepsninių keramikos kokybė nuvilianti. Jis pasišovė gaminti kepsnines tik iš aukščiausios kokybės keramikos. Ilgos paieškos galiausiai atvedė į Šiaurės Ameriką. Edui Fisheriui Meksikoje pavyko rasti modernią gamyklą, kuri, pasitelkdama NASA išvystytas technologijas, gamintų išskirtinę tobulomis savybėmis pasižyminčią keramiką.

 

Keramika, tobulai išlaikanti karštį

 

Nuo pat dešimtojo XX a. dešimtmečio tarp Big Green Egg ir gamyklos Meksikoje gyvuoja išskirtinė partnerystė. Šios keraminės kepsninės – vienintelės, gaminamos būtent toje gamykloje. Dauguma kitų rinkoje esančių keraminių kepsninių iki šiol importuojamos iš Azijos.

 

Gaminant Big Green Egg skirtą keramiką naudojamas kruopščiai atrinktas molio mišinys. Jis lemia smulkios tekstūros, tvirtą ir ilgai tarnaujančią keramiką. Kuo tai svarbu? Smulkios tekstūros keramika sugeria mažiau drėgmės iš maisto nei rupesnės tekstūros keramika, naudojama gaminant kitas kamado kepsnines. Taigi, kepamas maistas neišsausėja ir nepraranda skonio. Be to, kaitinama keramika plečiasi, o vėsdama – traukiasi. Smulkios tekstūros Big Green Egg keramika plečiasi ir traukiasi tolygiau, todėl beveik nėra tikimybės, kad joje atsiras įtrūkimų.

 

 

Grilio sezonas visus metus

 

Aukštos kokybės keramika pasižymi išskirtinėmis izoliacinėmis savybėmis. Tai reiškia, kad keramika nepriekaištingai sulaiko kaitrą viduje, o išorės temperatūra neturi įtakos temperatūrai kepsninės viduje. Net vyraujant šalčiams temperatūra Big Green Egg viduje lengvai reguliuojama, ji ilgai nekinta. Be to, kokybiška keramika atspindi kaitrą. Dėl šios savybės ir kepsninės formos oras viduje cirkuliuoja tinkamai, todėl maistas tolygiai iškepa. Negana to, gera karščio izoliacija padeda sutaupyti anglių.

 

 

Vieta, kur gimsta Big Green Egg keramika

 

Kodėl keramikai gaminti pasirinkta būtent gamykla Meksikoje? Visų pirma, joje dirba tik aukščiausio lygio ekspertai, perpratę keramikos gaminimo meną. Jie dar vaikystėje perėmė kokybiškos meksikietiškos keramikos tradicijas. Be to, gamyklai suteiktas ISO 9001 UL sertifikatas, liudijantis, kad ji atitinka griežčiausius gamybos būdų ir kokybės standartus. Tai užtikrina skaidrumą, procesų atsekamumą ir patikimumą.

 

 

Slaptas receptas

 

Big Green Egg keramikos sudėtis – tarytum slaptas šeimos receptas. Ji nepasikeitė nuo pat bendradarbiavimo su keramikos gamintoju Meksikoje pradžios. Taip yra todėl, kad geriausi rezultatai pasiekiami tik naudojant išskirtinius kruopščiai atrinktus ingredientus ir laikantis nustatyto proceso. Sudėtis – tik dalis sėkmės. Ne mažiau svarbus ir keramikos degimo procesas, taip pat tam skiriamas laikas.

 

Keramikos gamyba

 

Norint, kad keramika būtų itin kokybiška, prieš dedant ją į degimo krosnį reikia visiškai išdžiovinti. Taip prasideda dar 2 dienas trunkantis procesas. Pirmiausia keraminės dalys padengiamos apsaugine žalios spalvos glazūra ir sudedamos į degimo krosnį, kurioje temperatūra iš lėto pakeliama iki 1300 oC. Keramika degama kelias valandas, po to krosnis pamažu atvėsinama iki kambario temperatūros. Galiausiai keramikai leidžiama iki galo atšalti. Rezultatas – tvirta dideliems temperatūros svyravimams atspari keramika.

 

 

Ilgalaikė garantija

 

Unikalus gamybos procesas lemia tai, kad Big Green Egg tarnauja daug ilgiau nei kitos rinkoje esančios keraminės kepsninės. Paslaptis – neprilygstama keramika, sukurta kruopščiai atrinktų sudedamųjų dalių ir ištobulinto gamybos proceso dėka. Net labai dažnai naudojant Big Green Egg kepsninę keramikos kokybė neprastėja. Tikime tuo taip tvirtai, kad visų keraminių dalių medžiagoms ir gamybos procesui taikome garantiją visam eksploatavimo laikotarpiui. Jokiai kitai kamado kepsninei tokia ilgalaikė garantija netaikoma.

 

 

Kaip rūpintis keramika?

 

Besidomint, kaip prižiūrėti Big Green Egg keramiką, kad ji visada išliktų geros būklės, galima aptikti keisčiausių patarimų. Vienas jų liepia keramiką iškaitinti itin aukštoje temperatūroje, kad išdegtų suodžiai ir ji vėl būtų švari. Nesąmonė! Juodos apnašos tik įrodo, kad Big Green Egg naudojate dažnai ir su meile. Tiesiog retkarčiais plieniniu šepečiu iššveiskite dangčio vidų, kad pašalintumėte didesnes apnašas.

Žalia glazūra padengta išorė taip pat nereikalauja didelės priežiūros. Pakaks kartkartėmis ant pravėsusios kepsninės užpilti muiluoto vandens. Taip užtikrinsite, kad ne tik keramika, bet ir pati kamado kepsninė ilgą laiką išliks kaip nauja.

 

close