KIAULIENOS SPRANDINĖS
KEPSNIAI SU OBUOLIŲ
IR SVOGŪNŲ ČIATNIU

KIAULIENOS SPRANDINĖS PJAUSNIAI

 

Big Green Egg kepsninėje kepate kiaulienos pjausnius? Bus dar skaniau, jei juos patieksite su naminiu kepsninėje pagamintu čatniu. Sultinga mėsa, pasipuošusi dailiu grotelių raštu, ir obuolių bei svogūnų čatnis – dangiškas derinys. Puikus patiekalas ruošti kamado kepsninėje!

 

 

 

VIRTUVĖ: BURGUNDIJOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 65 MIN.

IŠ VISO: 85 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

KIAULIENOS PJAUSNIAI

4 kiaulienos sprandinės pjausniai, apytiksl. 1,5 – 2 cm storio

2 v. š. alyvuogių aliejaus
fleur de sel druskos

ČATNIS

2 česnako skiltelės
3 rūgštūs obuoliai, pvz., Granny Smith
2 saldūs svogūnai

30 g nesūdyto sviesto
125 ml baltojo vyno acto
250 g rudojo cukraus
2 v. š. aštrių garstyčių
10 čiobrelių šakelių
pipirnių arba kitų daigų (nebūtinai)

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Ketaus grotelės

Ketaus keptuvė

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei ketaus groteles, įkaitinkite iki 180 °C.

2. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles čatniui. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Obuolius taip pat nulupkite, pašalinkite šerdis, o minkštimą supjaustykite kubeliais.

 

 

GAMINIMAS

 

1. Ant ketaus grotelių uždėkite ketaus keptuvę. Joje išlydykite sviestą ir trumpai pakepinkite česnakus.

2. Sudėkite obuolius ir svogūnus, supilkite actą, suberkite rudąjį cukrų, garstyčias ir čiobrelius. Troškinkite čatnį apie 40 min. Retkarčiais pamaišykite ir kaskart uždarykite dangtį.

3. Išimkite keptuvę iš kepsninės ir pašalinkite čiobrelius. Išimkite groteles ir convEGGtor, po to groteles vėl įdėkite. Įkaitinkite Big Green Egg iki 230 °C. Kiaulienos pjausnius aptepkite alyvuogių aliejumi.

4. Sudėkite mėsą ant grotelių ir kepkite apie 2 min. Pasukite pjausnius ketvirtį rato ir pakepkite dar 2 min., kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas. Po to mėsą apverskite ir vėl kepkite 4 min., kas minutę pasukdami.

5. Išėmę pjausnius iš Big Green Egg kepsninės pridenkite aliuminio folija. Palaikykite kambario temperatūroje 5 min. Tuo tarpu sukrėskite čatnį į stiklainį arba dubenį ir, jei pageidaujate, apibarstykite pipirnėmis.

6. Kiaulienos pjausnius apibarstykite juodaisiais pipirais ir fleur de sel druska ir patiekite su Big Green Egg kepsninėje paruoštu obuolių ir svogūnų čatniu.

Patarimas

Puikiai dera su šviežiomis salotomis, pagamintomis iš salotinių sultenių, burokėlių ir krienų arba ko nors panašaus.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close