Laukinė antis su žaliaisiais kopūstais

 

Planuojate savo Big Green Egg paruošti žvėrienos? Vadovaudamiesi šiuo laukinės anties receptu, savo kamado lengvai paruošite gardų patiekalą iš tobulai šiam metų laikui ir laukinės anties skoniui derančių ingredientų. Šalia patiekiamas troškintas kriaušes galite paruošti iš anksto. Skanaus!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: LĖTAS GAMINIMAS, KEPIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 125 MIN.

GAMINIMAS: 55 MINUTES

IŠ VISO: 180 MINUTES

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

ANTIS

1 laukinė antis

50 g sviesto, kambario temperatūros

1 šalavijo šakelė

DARŽOVĖS

2 geltonosios morkos

½ v.š. alyvuogių aliejaus

2 purpurinės saldžiosios bulvės

1 baltasis svogūnas

100 g įvairių grybų

50 g sviesto

½ žaliojo kopūsto

TROŠKINTOS KRIAUŠĖS

4 „Gieser Wildeman“ veislės kriaušės

100 ml šviežiais spaustų apelsinų sulčių

100 ml vandens

100 ml baltojo vyno

50 g cukraus

2 anyžiaus žiedeliai

1 lauro lapas

1 cinamono lazdelė

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Vienkartinė skysčių surinkimo talpa

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė (maža)

Dvigubas nuotolinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Nulupkite „Gieser Wildeman“ kriaušes. Visus troškintų kriaušių ingredientus dėkite į nedidelį puodą ir kriaušes užvirkite – įsitikinkite, kad kriaušės pilnai apsemtos skysčio. Sumažinkite ugnį ir leiskite kriaušėms apie 1,5 valandos pavirti kol suminkštės.

2. Nuimkite troškintas kriaušes nuo ugnies ir palikite ataušti skystyje, kuriame virė. Per tą laiką Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor laikiklį, vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir ant viršaus nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 140 °C temperatūros.

3. Krūtinėle į viršų į mažą ketaus keptuvę dėkite laukinę antį ir įtrinkite sviestu. Nuskabykite šalavijo lapelius ir juos smulkiai sukapokite. Pabarstykite antį šalaviju bei druska ir pipirais pagal skonį. Nulupkite geltonas morkas ir dėkite ant didelio aliuminio folijos lakšto. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Nuplaukite saldžiąsias bulves ir jas nusausinkite.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Dėkite keptuvę su antimi ant grotelių ir šalia dėkite ryšulėlį su morkomis bei saldžiąsias bulves. Į anties krūtinėlės vidurį įsmekite dvigubą nuotolinį termometrą. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 50 °C vidaus temperatūrą. Leiskite ančiai kepti apie 30 minučių, kol pasieks šią temperatūrą.

2. Per tą laiką nulupkite baltąjį svogūną ir supjaustykite pusmėnulio formos rieklėmis. Nuplaukite grybus. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais, o žaliąjį kopūstą dideliais gabalais.

3. Kai antis pasieks nustatytą vidaus temperatūrą, išimkite ją iš keptuvės. Dėkite antį į lėkštę. EGG įkaitinkite iki 170°C temperatūros.

4. Į keptuvę dėkite svogūnus, grybus ir sviesto kubelius ir uždenkite EGG dangtį. Svogūnus ir grybus kepkite apie 5 minutes tol, kol suminkštės, kartas nuo karto juos pamaišydami.

5. Iš EGG išimkite ryšulėlį su morkomis ir saldžiąsias bulves. Atsargiai nuimkite foliją ir supjaustykite bulves ketvirčiais. Įmaišykite kopūstą į grybų mišinį ir ant daržovių dėkite antį, morkas, saldžiąsias bulves ir troškintas kriaušes. Į anties krūtinėlės vidurį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 55 °C vidaus temperatūrą. Kepkite antį ir daržoves tol, kol pasieks nustatytą temperatūrą.

6. Išimkite keptuvę iš EGG ir dėkite ant karščiui atsparaus kilimėlio ant stalo.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close