LĘŠIŲ SRIUBA

 

 

Jei norite išsivirti maistingos ir sočios sriubos, ši lęšių sriuba – tobulas pasirinkimas. Joje gausu gardžių ingredientų, taip pat naudojami smulkinti pomidorai. Garantuojame, kad tokios skanios lęšių sriubos jums dar neteko valgyti!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, KEPIMAS, VIRIMAS

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 40–45 MIN.

IŠ VISO: 65–70 MIN.

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

SRIUBA

250 g žaliųjų lęšių

2 svogūnėliai

2 česnako skiltelės

2 vidutinės morkos (geltona ir oranžinė)

2 salierų lapkočiai

3 vaistinės gelsvės lapeliai

1 l daržovių sultinio

alyvuogių aliejaus

1 skardinė smulkintų pomidorų (400 g)

3 švieži lauro lapai

1 v. š. kuminų

2 v. š. rūkytos paprikos

1 a. š. rupiai maltų juodųjų pipirų

1 šakelė lygialapių petražolių

1 raudona aitrioji paprika

daugiagrūdės duonos

 

Priedai:

Ketaus grotelės

Ketaus puodas

Obels skiedros (nebūtinai)

Ketaus grotelių kėliklis

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Suberkite lęšius į dubenį ir užpilkite 500 ml verdančio vandens. Pamirkykite 20 min. Įdėkite į Big Green Egg kepsninę ketaus groteles, uždekite anglis ir įkaitinkite iki 180 °C.

2. Svogūnėlius ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Nuskuskite ir susmulkinkite morkas, supjaustykite salierų lapkočius. Smulkiai sukapokite gelsvės lapelius. Nukoškite lęšius.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

1. Uždėję ant grotelių įkaitinkite ketaus puodą.

2. Jei norite, sultinį galite parūkyti. Norėdami tai padaryti, išimkite iš kepsninės įkaitusį puodą, ketaus grotelių kėlikliu išimkite groteles ir ant žioruojančių anglių išdėliokite saują obels skiedrų. Vėl įdėkite groteles, ant jų uždėkite puodą ir į jį supilkite sultinį. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir rūkinkite sultinį apie 3 min. Po to rūkytą sultinį perpilkite į kitą indą ir atidėkite. Jei nenorite sultinio rūkyti, šį žingsnį praleiskite.

3. Ketaus puode įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame pakepinkite svogūnėlius bei česnakus, kol svogūnėliai taps permatomi.

4. Sudėkite morkų ir salierų gabalėlius, uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir kepkite maždaug 5 min. Dažnai pamaišykite ir kaskart pamaišę uždarykite kepsninės dangtį.

5. Sudėkite smulkintus pomidorus, gelsvės ir lauro lapus, kuminus, rūkytą papriką ir pipirus. Įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite išmirkytus lęšius ir supilkite atidėtą sultinį. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir virkite sriubą maždaug 15 min. Nuskabykite petražolių lapelius, o aitriąją papriką supjaustykite plonomis riekelėmis. Daugiagrūdę duoną suraikykite.

6. Išimkite puodą iš Big Green Egg kepsninės ir trumpai sutrinkite trintuvu. Sriuba neprivalo būti glotni. Sutrinta sriuba bus tirštesnė ir vientisesnė. Duonos riekes pakepinkite ant kepsninės grotelių iš abiejų pusių.

7. Išmaišykite sriubą ir išpilstykite į dubenėlius. Patiekite pabarstę petražolėmis ir aitriosiomis paprikomis. Greta patiekite duonos.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close