MAKARONAI SU VIŠTIENA

 

Ar kada nors Big Green Egg kepsninėje gaminote greito kepimo (angl. stir-fry) patiekalus? Šis makaronų, vištienos ir daržovių receptas – lengvas ir gardus. Išmarinavus vištieną ir įkaitinus kepsninę patiekalas vos per kelias minutes jau garuos ant stalo. Gardus, sveikas ir pilnavertis valgis!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GREITAS KEPIMAS

VIRTUVĖ: AZIJOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 30 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 40 MIN.

IŠ VISO: 70 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

VIŠTIENA

2 česnako skiltelės

3 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. geltonojo kario pastos

500 g vištienos šlaunelių mėsos

DARŽOVĖS

2 šalotiniai svogūnėliai

1 raudona smailioji paprika

1 geltona smailioji paprika

50 g šitakių

½ pekininio kopūsto

raudonos aitriosios paprikos

PADAŽAS

2 v. š. terijakio

1 v. š. austrių padažo

2 v. š. sojų padažo

1 v. š. imbierų sirupo

1 v. š. juodųjų pupelių padažo

 

MAKARONAI

600 g apvirtų udonų

PATIEKTI

kalendrų pagal skonį (nebūtina)

Priedai:

convEGGtor krepšelis

Wok keptuvė

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant nedidelės kaitros 2–3 min. kaitinkite geltonojo kario pastą ir česnakus. Nukelkite prikaistuvį nuo kaitros ir atvėsinkite gautą mišinį.

2. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su atvėsusiu marinatu. Marinuokite mažiausiai 1 val. šaldytuve.

 

 

GAMINIMAS

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor krepšelį, įkaitinkite iki 220 °C.

2. Tuo tarpu paruoškite daržoves. Nulupkite ir pusžiedžiais supjaustykite šalotinius svogūnėlius. Nupjaustykite smailiųjų paprikų kotelis, pašalinkite sėklas, o minkštimą supjaustykite žiedais. Šitakes susmulkinkite gabalėliais. Pekininį kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas, o minkštimą supjaustykite plonais žiedeliais.

3. Įdėkite į krepšelį Wok keptuvę. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir įkaitinkite keptuvę. Tuo tarpu sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Užvirinkite 1 l vandens. Perliekite juo makaronus, kad šie atsiskirtų, ir gerai nuvarvinkite. Nuskabykite ir sukapokite kalendrų lapelius, kurių prireiks patiekiant.

4. Sudėkite vištienos gabalėlius į Wok keptuvę ir maišydami kepinkite 4–5 min., kol apskrus. Sudėkite svogūnėlius, paprikas ir šitakes ir kepinkite dar 2 min. Po to įmaišykite makaronus. Šiems 1 minutę pašilus, įmaišykite pekininį kopūstą, aitriąją papriką, laiškinius svogūnus ir padažą.

5. Iš karto po to išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės ir sudėkite makaronus su vištiena į dubenėlius. Apibarstykite smulkintomis kalendromis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close