Plėšyta kiauliena su Coleslaw salotomis

 

Plėšyta kiauliena yra tikra barbekiu klasika ir, žinoma, geriausiai pagaminama jūsų Big Green Egg kepsninėje. Kepsninėje lėtai kepkite mėsą tol, kol ji taps minkšta ir gardi. Jei gaminimo metu pamatuosite mėsos temperatūrą pastebėsite, kad ji stabiliai bus apie 70 °C, nesijaudinkite, tai visiškai normalu it laikui bėgant temperatūra po truputėlį kils.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKYMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, LĖTAS GAMINIMAS

VIRTUVĖ: AMERIKIEČIŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 680 MIN.

IŠ VISO: 695 MIN.

IŠEIS: 8 – 10 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

PLĖŠYTA KIAULIENA

2 kg mėsos (kiaulienos sprandinės)

2 v.š. alyvuogių aliejaus

Barbekiu padažo

Baltųjų kopūstų Coleslaw salotų

10 česnakų laiškų kotelių

 

Reikalingi priedai:

Medžio kaladėlės (obels)

convEGGtor laikiklis

Vienkartinis skysčių surinkimo indas

Nerūdijančio plieno grotelės

Šakės mėsai

MIŠINYS KIAULIENOS ĮTRINIMUI

20 g nemalto „Vadouvan” prieskonių mišinio

10 g nemaltų juodųjų pipirų

15 kadagio uogų

20 žaliojo kardamono ankščių

12 gvazdikėlių

2 muskato žiedai

20 g garstyčių sėklų

8 g pankolių sėklų

20 g vengriškos paprikos miltelių

8 g „Madras” kario miltelių

6 g malto imbiero

4 g maltų kumino sėklų

50 g smulkios jūros druskos

30 g tamsaus rudojo cukraus

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įkaitinkite iki 150°C.

2. Per tą laiką paruoškite mišinį įtrinimui. Smulkiai prieskonių malūnėliu, kavamale ar trintuve sutrinkite „Vadouvan”, pipirus ir kumino sėklas. Sumaišykite visus mišinio įtrinimui ingredientus ir atsidėkite 4 valgomuosius šaukštus. Likusį mišinį galite laikyti sandariame inde kitam kartui.

3. Pirma įtrinkite kiaulieną alyvuogių aliejumi ir tuomet atsidėtu prieskonių mišiniu.

 

 

GAMINIMAS

 

1. Ant rūkstančių anglių dėkite 2 obels medžio kaladėles. Į EGG dėkite convEGGtor, ant viršaus – vienkartinį skysčių surinkimo indą ir tuomet į kepsninę įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Ant grotelių dėkite kiaulieną, uždenkite EGG dangtį ir įkaitinkite iki 110°C. Palikite kiaulieną kepti maždaug 6 valandas.

2. Iš EGG išimkite kiaulienos sprandinę ir viską padengdami apliekite 3 šaukštais barbekiu padažu. Suvyniokite mėsą į 3 sluoksnius aliuminio folijos ir grąžinkite ant grotelių. EGG įkaitinkite iki 120°C ir kiaulienos sprandinę kepkite dar apie 4 valandas, kol mėsa suminkštės.

3. Išimkite kiaulinės sprandinę iš EGG ir suvyniotą aliuminio folijoje leiskite bent valandą ataušti šaltkrepšyje. Šaltkrepšis suteikia izoliuojantį poveikį.

4. Atsargiai nuimkite foliją ir atsidėkite susikaupusį skystį. Naudodamiesi šakėmis mėsai suplėšykite mėsą ir sumaišykite su atsidėtu skysčiu. Patiekite plėšytą kiaulieną su baltųjų kopūstų salotomis ir likusiu barbekiu padažu, papuoškite česnakų laiškais.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close