Pusryčiai gamtoje: mėsa ar vegetariškas pasirinkimas?

Su keramine kamado kepsnine net savaitgalis gamtoje gali tapti gurmanišku potyriu. Jei drauge su savo Big Green Egg ruošiatės pailsėti toli nuo miesto, apgalvokite, ką ir kada valgysite. Nepamirškite ir pusryčių – juk skani pradžia lemia gerą dieną. Tačiau ką rinktis pusryčiams gamtoje: mėsiškus ar vegetariškus valgius? Pasidalysime keliomis gardžiomis maisto receptų idėjomis.

 

Mėsos patiekalai pusryčiams

 

Savaitgalis gamtoje – ne pasiteisinimas pusryčiams valgyti vakarykštes dešreles arba banalius sumuštinius. Įkūrę keraminę kepsninę vos per pusvalandį galite mėgautis gardžiais ir maistingais pusryčiais, pvz., keptais smidrais su kumpiu. Greta paskrudinkite duonos, išsivirkite kavos ir mėgaukitės.

Jei sąlygų išsivirti kavos nėra, bet norisi bent pasimėgauti jos aromatu, kodėl pusryčiams neišsikepus kario ir kavos marinatu pagardintų vištienos vėrinėlių? Mėsą galite pasiruošti ir užmarinuoti iš vakaro (tik nepamirškite laikyti šaltai!). Išaušus rytui pakaks įkaitinti kepsninę ir vos per 5 min. iškepti vėrinukus. Greta taip pat tiks skrudinta duona ir mėgstamas padažas.

Jei jau užsiminėme apie pasiruošimą iš vakaro, gamindami maistą gamtoje galite vienu šūviu nušauti du zuikius. Vakarienei kamado kepsninėje išsikepkite dūmais kvepiančios kiaulienos, o ryte galėsite ją panaudoti gamindami sumuštinius su plėšyta kiauliena. Visų geriausia tai, kad gaminant šiuos skanius pusryčius nereikės gaišti daug laiko – pakaks prapjauti pasirinktas bandeles, įdaryti kiauliena ir kopūstų salotomis ir pagardinti mėgstamu barbekiu padažu. Beje, daržoves sumuštiniams galite rinktis savo nuožiūra.

 

Daugiau daržovių

 

Pusryčių sumuštiniai gali būti ir vegetariški. Juolab kad Big Green Egg kepsninė visiems ingredientams, įskaitant daržoves, suteikia itin ryškaus skonio bei aromato. Rytą gamtoje siūlome pradėti nuo gardžių sumuštinių su humusu ir keptomis daržovėmis. Juos pasigaminsite labai paprastai ir greitai, ypač jei naudosite iš anksto pagamintą humusą. Tuomet beliks įkaitusioje kepsninėje apkepti grybus, paprikas ir baklažanus. Šios daržovės ir taps pagrindiniu sumuštinio akcentu.

Ant grotelių keptas daržoves galima patiekti ir kitaip – spalvingų vėrinukų pavidalu. Juos gamindami užtruksite vos pusvalandį. Tiesiog suverkite daržovių gabalėlius ant vandenyje išmirkytų bambukinių iešmų ir iškepkite. Greta patiekite aštraus padažo.

Jei poilsiaudami gamtoje esate nusiteikę ilgiau ruošti pusryčius, išsikepkite vegetariško omleto su saldžiosiomis bulvėmis ir špinatais. Tai itin gardus ir maistingas patiekalas, kuriuo pasisotins bent 4 asmenys. Gaminant šį omletą prireiks šiek tiek kantrybės, tačiau rezultatas atpirks visas pastangas. Prieš patiekdami apibarstykite patiekalą tarkuotu kietuoju sūriu, ant dar karštų kepsninės grotelių paskrudinkite duonos. Prie omleto galite patiekti ir šviežių daržovių salotų.

Į iškylą gamtoje išsivežus Big Green Egg kepsninę net pusryčiams galima mėgautis gardžiais karštais patiekalais. Neribokite fantazijos: pusryčiams gamtoje galite patiekti ne tik mėsiškus arba vegetariškus valgius, bet ir žuvies patiekalus.

 


 

close