Rūkyta lašiša su krapų padažu

 

Išrūkinti Big Green Egg kepsninėje skanią lašišą labai lengva. Šiame paprastame recepte pasitelkiamas karšto rūkinimo būdas. Lašišą rūkinsime 100 °C temperatūroje naudodami obels medieną. Pakaks vos 40 minučių, ir turėsite gardžią kamado kepsninėje karštai rūkytą lašišą.

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, RŪKINIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 45 MIN.

IŠ VISO: 60 MIN.

IŠEIS: 6 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

LAŠIŠA

pusė norvegiškos lašišos su oda

PADAŽAS

½ ryšelio krapų

jūros druskos pagal skonį

6 v. š. grietinės

Reikalingi priedai:

Perforuotos kepimo grotelės (apvalios)

Obels skiedros

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Momentinis skaitmeninis termometras

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Naudodami 1 uždegiklį uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir palaukite, kol uždegiklis sudegs, o anglys toje vietoje ims žioruoti. Palaikykite lašišą kambario temperatūroje.

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant žioruojančių anglių išdėliokite saują obels skiedrų. Įdėkite convEGGtor laikiklį ir į kepsninę įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Ant jų uždėkite perforuotas groteles, o ant šių – lašišą odele į apačią. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Įkaitinkite kepsninę iki 100 °C ir rūkinkite lašišą, kol temperatūra žuvies viduje pasieks 42 °C. Tai užtruks apie 40 min.

2. Tuo tarpu nuskabykite padažui skirtų krapų lapelius ir smulkiai sukapokite. Sumaišykite su grietine, pagal skonį pagardinkite jūros druska.

3. Įsmeigiamu termometru pamatuokite temperatūrą lašišos viduje – ji turi siekti 42 °C. Išimkite lašišą iš Big Green Egg kepsninės ir patiekite su krapų padažu.

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close