Rūkyta menkė

 

Rūkyta lašiša ir skumbrė – labai populiarūs valgiai. Tačiau kamado kepsninėje galima puikiai išrūkyti ir kitas žuvis, pavyzdžiui, menkę. Ar pasiruošę atrasti Big Green Egg kepsninės teikiamas rūkinimo galimybes ir išsirūkinti žuvies?

 

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO BŪDAS: 45 MIN.

IŠ VISO: 60 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

MENKĖ

4 menkės filė su oda, po 200 g

 

Priedai:

Perforuotos pusapvalės grotelės

Medžio kaladėlės (algarobo)

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Momentinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis panaudoję 1 uždegiklį, kad susidarytų įkaitusių anglių židinys. Įkaitinkite kepsninę iki 120 °C.

2. Uždėkite menkės filė ant perforuotų grotelių oda į apačią.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant įkaitusių anglių uždėkite algarobo kaladėlę. Įdėkite į kepsninę convEGGtor bei groteles, o ant jų uždėkite pusapvales groteles su menkės filė. Uždarykite Big Green Egg dangtį. Iš pradžių kepsninės temperatūra nukris – taip ir turi būti. Leiskite kepsninei pamažu įkaisti iki 120 °C.

2. Rūkinkite menkę 35–45 min., kol temperatūra žuvies viduje pasieks 42 °C. Temperatūrą pamatuokite momentiniu termometru.

3. Žuvį galite patiekti su šviežių Antibų padažu ir gardžiu Big Green Egg kepsninėje pagamintu ratatuju.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close