Rūkytos šukutės

 

Ar kada nors rūkinote šukutes savo Big Green Egg? Rūkinimo mediena, kaip ir keptos paprikos, joms suteikia papildomo skonio. Tai paprastas ir greitai paruošiamas šukučių receptas, o patiekalas kiaute atrodo pasakiškai. Gardus užkandis iš kamado.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, RŪKINIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 15 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 30 MINUČIŲ

IŠ VISO: 45 MINUTĖS

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

Šukutės

4 šukutės su kiautais

1 raudonoji paprika

4 mini mocarelos kamuolėliai

4 gražgarstės lapeliai

Padažas

2 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. sojos padažo

1 v.š. ryžių acto

Smulkiai sutarkuotos žaliosios citrinos žievelės, pagal skonį

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Medienos skiedros (obels)

convEGGtor

Momentinis termometras

 

 

Pasiruošimas iš anksto

 

 

1. Big Green Egg naudodami vieną anglių uždegiklį uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 150°C temperatūros.

2. Per tą laiką atidarykite šukutes ir pašalinkite plokščias kiautų puses. Įsitikinkite, kad šukutės liktų prikibę prie išgaubtų kiautų pusių, taip pat pašalinkite aplink šukutes esančius vidaus organus. Šukutes kiautuose nuplaukite po šaltu bėgančiu vandeniu ir padėkite ant švaraus rankšluosčio arba virtuvinio popieriaus, kad nudžiūtų.

 

 

Gaminimas

 

 

1. Paprikas dėkite ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Paprikas kepkite apie 15 minučių, kol jų odelės apdegs; kepančias paprikas retkarčiais apverskite.

2. Išimkite paprikas iš EGG ir pailkite atvėsti sandariame plastikiniame maišelyje. Prie kiekvienos šukutės į kevalą dėkite po mini mocarelos kamuoliuką ir pabarstykite pipirais. Iš EGG išimkite groteles, ant žaižaruojančių anglių pabarstykite saują obels medienos skiedrų ir įdėkite convEGGtor. Įdėkite groteles atgal ir ant jų dėkite šukučių kiautus. Uždenkite EGG dangtį ir įkaitinkite iki 130°C, kadangi bededant convEGGtor į EGG temperatūra sumažės. Šukutes rūkinkite 7-8 minutes, kol jos pasieks 62°C vidaus temperatūrą – ją galite pamatuoti momentiniu termometru.

3. Per tą laiką nuo paprikų pašalinkite odeles, kotelius ir sėklas, o minkštimą supjaustykite plačiomis juostelėmis. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus.

4. Iš Big Green Egg išimkite šukučių kiautus ir ant kiekvienos šukutės uždėkite po keptos paprikos juostelę. Apšlakstykite padažu ir papuoškite gražgarste.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close