Skrudinta skumbrė

 

 

Ar kada nors savo Big Green Egg gaminote skumbrę? Tuomet pats laikas savo kamado išbandyti ir šią skanią skrudintą skumbrę. Ją paruošite greitai ir paprastai, o jos skonis – stebėtinai tobulas. Skanus, sveikas receptas, puikiai tiksiantis ir užimtai darbo dienai, ir tingiam sekmadieniui!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 20 MINUČIŲ

IŠ VISO: 40 20 MINUČIŲ

IŠEIS: 3 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

 

Skumbrė

3 žalios skumbrės

½ galvutės šviežio česnako

½ organiškos citrinos

1 v.š. alyvuogių aliejaus

3 čiobrelio šakelės

3 rozmarino šakelės

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Perforuotos pusmėnulinės grotelės

Momentinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 200°C temperatūros.

2. Įpjaukite ir atverkite kiekvienos skumbrės pilvą ir pašalinkite vidurius. Pilvo ertmę ir skumbrės išorę gerai išskalaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Kiekvienoje skumbrės pusėje padarykite apie 6–8 pjūvius.

3. Česnaką ir citriną supjaustykite gabalėliais.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Kiekvienos skumbrės odą įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pabarstykite smulkia jūros druska ir baltais pipirais. Dėkite skumbres ant perforuotų pusmėnulinių grotelių, o čiobrelių ir rozmarinų šakeles, česnako ir citrinos gabalėlius dėkite tarp žuvų.

2. Perforuotas groteles dėkite ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Skrudinkite skumbres maždaug 15 minučių, kol jos pasieks 65 °C vidinę temperatūrą – temperatūrą galite išmatuoti momentiniu termometru.

3. Skumbrę išimkite iš Big Green Egg. Patiekite su pasirinktu garnyru arba naudokite skumbrę pasirinktam patiekalui.

 

PATARIMAS

Skanu su Antibų padažu arba gaivaus skonio majonezu.

 

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close