Suplota nukaulinta „Highway chicken” višta

 

Greitas būdas jūsų Big Green Egg kamado grilyje paruošti visą keptą vištą yra ją suploti. Tai reiškia, jog reikės išimti kaulus, kad višta ant Big Green Egg grotelių gulėtų plokščiai, kas pagreitins kepimo procesą. Vištos kepimas netiesioginėje kaitroje su convEGGtor laikikliu tarp anglių ir grotelių apsaugo nuo sudegimo ir suteikia gardų skrudintos mėsos skonį.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS GRILYJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 80 MIN.

GAMINIMAS: 45 MIN.

IŠ VISO: 125 MIN.

IŠEIS: 2 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

VIŠTA

1 višta, maždaug 1 kg svorio

4 ryšulėliai petražolių (nebūtina)

 

PRIESKONIŲ MIŠINYS

2 česnako skiltelės

1 a.š. malto imbiero

1 a.š. „Madras” kario miltelių

1 a.š. saldžios rūkytos paprikos miltelių

1 a.š. japoniškų 7 prieskonių miltelių („Shichimi tōgarashi“) arba ½ a.š. čili miltelių

1 a.š. stambios druskos

4 v.š. alyvuogių aliejaus

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

convEGGtor krepšelis

Stačiakampė skysčių surinkimo talpa

Ketaus grotelės

Momentinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Maždaug 4 cm nuo krašto nuo vištos kojų nupjaustykite odą ir mėsą, mėsos likučius nugramdykite. Dėkite vištą ant pjaustymo lentelės. Padarykite įpjovimus odoje palei nugarkaulį. Pjaukite iš abiejų pusių po oda ir aplink visą karkasą. Išimkite karkasą, blauzdelėse galite palikti kaulus. Galiausiai nupjaukite sparnelius ir odą nuo vištos kaklo .

2. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką prieskonių mišiniui. Sumaišykite mišinio ingredientus ir juo įtrinkite vištą. Dėkite vištą į šaldytuvą ir palikite valandai pasimarinuoti.

 

GAMIINIMAS

 

 

1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor krepšelį su convEGGtor laikikliu, stačiakampę skysčių surinkimo talpą ir ketaus groteles įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Išimkite vištą iš šaldytuvo ir palikite pastovėti, kad pasiektų kambario temperatūrą.

2. Dėkite vištą oda žemyn at grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Kepkite vištą tol, kol jos vidaus temperatūra pasieks 75-76 °C. Vidaus temperatūrą galite pamatuoti į storiausią šlaunies vietą įsmeigę momentinio termometro galiuką.

3. Apverskite vištą, kad mėsos pusė būtų ant grotelių, kepkite 1 minutę ir išimkite iš EGG.

4. Dėkite vištą ant pjaustymo lentelės, leiskite pastovėti apie 5 minutes ir tuomet supjaustykite gabalėliais.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close