Tobula pica

 

Visada svajojote apie galimybę savo kamado kepsninėje išsikepti picą kaip tai daro tikri profesionalai? Tuomet išbandykite šį gardų, Amsterdame įsikūrusios „nNea Pizza“ picerijos savininko Vincenzo Onnembo receptą. Neapolyje gimęs ir užaugęs Vincenzo kaip niekas kitas gerai išmano picų kepimo amatą. Jo restoranas jau daugelį metų yra laikomas viena iš 50-ies geriausių pasaulio picerijų. Trumpinys „nNea“ reiškia senovės graikų Naująjį Neapolį, kuris dabar yra žinomas Neapolio vardu. Taigi šis neapolietis, laikydamasis senovinių tradicinių receptų, savo picerijoje gamina šiuolaikiškas picas. Čia aprašyta fermentuota picos pado tešla bus tokia kaip „nNea“ picerijoje. Naudodamas tradicinį, iš nevirtų pomidorų pagamintą, pomidorų padažą ir kelis kitus ingredientus, Vincenzo Big Green Egg kepsninėje sugebėjo išgauti nepaprasto skonio šedevrą. Kas iš to gavosi? Tobula pica, kurios privalote paragauti!

 

 

INGREDIENTAI

 

 

INGREDIENTAI

Pomidorų padažui

1 kg pomidorų

2 šviežio česnako skiltelių

1 šviežio raudonėlio šakelės

8 g smulkios jūros druskos

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Viršui

2 pailgų raudonųjų paprikų

6 virtų artišokų žiedynsosčių (Violet de Provence)

400 g fior di latte mocarelos sūrio

Ypač tyro alyvuogių aliejaus apšlakstymui

100 g pekorino sūrio

Picos padams

200 g kietųjų kviečių miltų

4 picos tešlos rutuliukų

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Nerūdijančio plieno grotelės

Maža ketaus keptuvė

convEGGtor laikiklis

Kepimo akmuo

Nerūdijančio plieno picos ližė

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje anglis ir ją įkaitinkite iki 220 °C, įdėję ketaus groteles.

2. Ant grotelių sudėkite padažui skirtus pomidorus su garnyrui skirtomis pailgomis paprikomis ir kepkite maždaug 4 minutes, kol ant jų atsiras dailios grotelių žymės. Tuomet pomidorus su pailgomis paprikomis apverskite ir ant grotelių sudėkite artišokus. Viską kepkite dar 4 minutes, po 2 minučių artišokus apverdami. Po kiekvieno veiksmo uždarykite EGG kepsninės dangtį.

3. Sudėkite keptus pomidorus į dubenį, o pailgas paprikas su artišokais ant pjaustymo lentelės. Nuimkite ketaus groteles ir į EGG kepsninę įstatykite nerūdijančio plieno groteles. Ant grotelių uždėkite mažą ketaus keptuvę ir 10 minučių pakaitinkite. Tuo tarpu nulupkite ir sutraiškykite česnakus, o nuo raudonėlio šakelės nuskinkite lapelius. Pabarstykite keptus pomidorus druska.

4. Supilkite padažui skirtą alyvuogių aliejų į keptuvę. Sudėkite česnakus, keptus pomidorus ir raudonėlio lapelius, ir viską pakepkite 10–15 minučių, kol padažas taps pageidaujamo tirštumo (jis neturėtų būti per skystas). Kepimo metu, padažą retkarčiais pamaišykite, po kiekvieno atlikto veiksmo uždarydami EGG kepsninės dangtį.

5. Supilkite padažą į dubenį, išmaišykite ir palikite atvėsti. Tuo tarpu pašalinkite paprikos stiebus, nulupkite odelę ir išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite 1 centimetro pločio juostelėmis. Skiltelėmis supjaustykite artišokus. Supjaustykite mocarelos sūrį maždaug 5 x 1 x 0,5 cm juostelėmis.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Išimkite groteles ir, įstatę convEGGtor laikiklį, jas vėl įdėkite. Ant grotelių padėkite kepimo akmenį ir įkaitinkite EGG kepsninę iki 290°C. Kaitinkite apie 20 minučių. Tuo tarpu, picos pado gamybai, ant darbastalio pabarstykite žiupsnį kietųjų kviečių miltų. Naudodami tešlos pjaustyklę švelniai spustelėkite picos tešlos rutuliukų kraštus, kad jie lengviau išsiimtų iš plastikinės pakuotės. Iš pakuotės išimtą picos tešlos rutuliuką, padėkite ant miltų. Nepamirškite, kad iš šio rutuliuko suformuota viršutinė tešlos dalis taps picos plutele, kuri bus šiek tiek sausesnė už apačią, ant kurios tepsite padažą ir dėsite priedus, todėl galutinis rezultatas bus geresnis.

2. Suformuokite picos padą, tampydami tešlos rutuliuką ir spaudydami jį pirštų galiukais, kol pagrindas taps lygus. Netampykite vien tik centro, nes tešla šioje vietoje taps per plona. Svarbu pasirūpinti, kad picos padas visur būtų vienodo storio su šiek tiek išgaubtais kraštais.

3. Supilkite apie 100 g padažo į picos pado centrą ir sukdami išgaubtą šaukšto pusę ratu, jį visur tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite ketvirtadalį paprikų, mocarelos ir artišokų. Pabarstykite miltais nerūdijančio plieno picos ližę ir pakiškite ją po picos padu. Perdėkite picą ant kepimo akmens, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite 4 minutes. Po to patikrinkite, ar picos padas iškepė, o, prireikus, pakepkite dar 1 minutę.

4. Nuėmę picą nuo kepimo akmens, įdėkite į didelę lėkštę arba ant pjaustymo lentos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant šiltos picos viršaus užtarkuokite pekorino sūrio, supjaustykite ją lygiomis dalimis ir nedelsdami patiekite. Tokiu pačiu būdu pagaminkite likusias picas.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close