Troškinti kiaulienos žandai

 

Mėgstate troškinti savo Big Green Egg kepsninėje? Tada išbandykite šį gardų pomidorų padaže troškintų kiaulienos žandų receptą. Tai patiekalas, kurį savo Big Green Egg kamado galite gaminti ištisus metus, kadangi troškinimas nėra tik žiemos užsiėmimas. O kaip dėl Big Green Egg? Jam aplinkos temperatūra nesvarbi, o aukščiausios kokybės keramikos dėka temperatūra kepsninėje visuomet pastovi. Nesvarbu, ar lauke karšta, ar šalta.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, TROŠKINIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMAS: 270 MINUTĖS

IŠ VISO: 285 MINUTĖS

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

TROŠKINYS

12 kiaulienos žandų

2 svogūnai

3 šviežio česnako skiltelės

1 čiobrelio šakelė

1 rozmarino šakelė

6 pomidorai

2 v.š. alyvuogių aliejaus

500 ml paukštienos sultinio

2 v.š. tarkuoto mocarelos sūrio

2 v.š. tarkuoto Parmezano sūrio

12 baziliko lapelių

Reikalingi priedai:

Medienos skiedros (obels)

Medienos skiedros (vyšnios)

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1.Big Green Egg uždekite anglis ir be priedų įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Per tą laiką nuo kiaulienos žandų pašalinkite odą.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1.Kiaulienos žandus pabarstykite druska ir pipirais. Ant žaižaruojančių anglių užberkite saujelę obels medienos skiedrų ir saujelę vyšnios medienos skiedrų, įdėkite convEGGtor. Į EGG dėkite nerūdijančio plieno groteles ir ant jų kiaulienos žandus. Uždarykite EGG dangtį ir leiskite jiems rūkintis apie 20 minučių. Įdėjus convEGGtor EGG temperatūra nukris iki maždaug 110°C. Rūkindami šią temperatūrą išlaikykite.

2. Per tą laiką nulupkite ir susmulkinkite svogūnus ir česnaką. Nuo čiobrelių nuimkite lapelius, nuo rozmarino spygliukus ir juos smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite stambiais gabalėliais.

3. Iš EGG išimkite kiaulienos žandus ir atidėkite juos į šalį. Išimkite groteles ir convEGGtor ir groteles grąžinkite. Ant grotelių dėkite ketaus keptuvę ir kepsninę įkaitinkite iki 200 °C. Kol temperatūra pakils, keptuvė jau bus įkaitusi.

4. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų ir dėkite svogūną, česnaką, čiobrelius ir rozmariną bei kepinkite tol, kol svogūnas taps permatomu. Retkarčiais pamaišykite ir po kiekvieno veiksmo uždarykite EGG dangtį. Į svogūnų mišinį įmaišykite pomidorus ir nutirpinkite paukštienos sultiniu. Padažą užvirkite.

5. Į padažą dėkite kiaulienos žandus ir keptuvę išimkite iš EGG. Nuimkite groteles, įdėkite convEGGtor ir groteles grąžinkite. Dėkite keptuvę atgal ant grotelių ir uždarykite EGG dangtį. Palikite kiaulienos žandus troškintis padaže apie 3-4 valandas tol, kol jie suminkštės. Įdėjus convEGGtor temperatūra EGG nukris iki maždaug 140 °C – troškindami šią temperatūrą išlaikykite. Troškindami žandus retkarčiais apverkite ir po kiekvieno veiksmo uždarykite EGG dangtį.

6. Kai kiaulienos žandai suminkštės, sumaišykite tarkuotą mocarelą su parmezano sūriu. Ant kiekvieno žando pabarstykite šiek tiek sūrio mišinio. Uždarykite EGG dangtį ir palikite troškintis dar 10-15 minučių, kol sūris išsilydys.

7. Išimkite keptuvę iš Big Green Egg ir ant kiekvieno kiaulienos žando uždėkite po baziliko lapelį. Dėkite keptuvę ant stalo, ant ugniai atsparaus paviršiaus.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close