Vegetariškas mėsainis

 

Tikrai užsidirbsite pagarbos taškų savo vegetarams svečiams patiekę šių vegetariškų mėsainių. Arba šiuo nauju receptu galite tiesiog praplėsti savo vegetarišką meniu. Jei esate pamišę dėl mėsainių, vegetariško maisto ir savo Big Green Egg, tuomet tiesiog privalote pasigaminti šių gardžių falafelio mėsainių. Šio vegetariško mėsainio išorė yra gražiai traški, o vidus išlieka minkštas. O kaip skonis? Geriausia, kad jį patirtumėte patys!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 50 .

GAMINIMO TRUKMĖ: 15 MIN.

IŠ VISO: 65 MIN.

IŠEIS: 4 MĖSAINIAI

 

INGREDIENTAI

 

 

MĖSAINIAMS:

500 g avinžirnių (konservuotų, nusunktų)

1 svogūnas

1 česnako skiltelė

½ ryšulėlio garbanotųjų petražolių

½ ryšulėlio kalendros

1 v.š. alyvuogių aliejaus

1 a.š. maltos ciberžolės

1 a.š. maltų kumino sėklų

1 a.š. „Madras” kario miltelių

½ a.š. aštrios rūkytos paprikos miltelių

1 v.š. miltų

1 v.š. kepimo miltelių

50 g „panko” duonos trupinių

100 ml saulėgrąžų aliejaus

AVOKADO KREMUI:

1 avokadas

½ cm raudonojo ispaniško čili pipiro

1 a.š. suši imbiero

4 kalendros lapeliai

smulkiai sutarkuotos ¼ laimo žievelės

1 v.š. alyvuogių aliejaus

PAPILDOMI INGREDIENTAI:

1 mocarelos sūrio kamuoliukas, 125 g

4 mėsainių bandelės

40 g gražgarstės salotų

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis, įdėkite convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles ir įkaitinkite iki 190°C.

2. Mėsainiams nuo avinžirnių nusunkite skystį. Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Nuo kotelių nulupkite petražolių ir kalendrų lapelius.

3. Ketaus keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną, česnaką, avinžirnius ir prieskonius, uždenkite EGG dangtį ir kepkite kol svogūnai suminkštės. Nuo EGG nuimkite keptuvę, iš jos į dubenį išimkite avinžirnių mišinį ir palikite ataušti.

4. Per tą laiką paruoškite avokado kremą. Perpjaukite avokadą pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite odelę ir minkštimą sutrinkite iki vientisos masės. Smulkiai supjaustykite čili pipirą, imbierą, kalendros lapelius ir su laimo žievele, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais pagal skonį įmaišykite į trintą avokadą.

5. Virtuviniame kombaine ataušusius avinžirnius trinkite tol, kol gausite vientisą masę. Į šią masę įmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus pagal skonį.

6. Avinžirnių masę padalinkite į 4 vienodo dydžio dalis ir suformuokite į mėsainius. Ant lėkštės pabarstykite „panko” duonos trupinių ir apvoliokite kiekvieną falafelių mėsainių pusę. Mocarelą supjaustykite į 4 vienodo dydžio riekeles.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

1. Ketaus keptuvę dėkite ant grotelių ir joje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Į keptuvę dėkite mėsainius ir kepkite apie 3-4 min., kol jų apačia įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškia. Apverskite mėsainius ir ant kiekvieno uždėkite po mocarelos riekelę. Kepkite 3-4 min. kol ir kita pusė gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą, o mocarela išsilydys. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį. Per tą laiką išilgai pusiau perpjaukite mėsainių bandeles.

2. Avokado kremą padalinkite ant bandelių apatinių pusių. Ant kiekvienos bandelės dėkite falafelio mėsainį taip, kad mocarela būtų viršuje ir ant kiekvieno mėsainio padalinkite gražgarstės salotas. Ant mėsainių uždėkite viršutines bandelių puses.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close