Lėtas maisto gaminimas: gardu ir paprasta

 

Šiandien lėtas maisto ruošimas yra itin mėgstamas! Ir nieko nuostabaus – Big Green Egg lėtai ruošiami dideli mėsos gabalai tampa nuostabiai sultingais ir skaniais. Kai kam šis gaminimo būdas atrodo sudėtingas, tačiau yra visiškai priešingai. Lėtas gaminimas yra labai paprastas procesas, o mėsa visada tobulai iškeps jei naudosite vidaus temperatūros termometrą.

 

 

Big Green Egg maistą lėtai gaminti galite įvairiais būdais. Ar ne nuostabiai skamba gardus „Cassoulet“ troškinys? Big Green Egg žaliame ketaus puode žemoje temperatūroje galite lėtai gaminti vištieną, paukštieną, gardžią kiaulienos šoninę, ar bet kokį kitą puikų mėsos gabalą. Atminkite, kad žuvį dažniausiai reikia gaminti trumpiau nei paukštieną ir mėsą. Tačiau kad ir ką beruošite, viskas išeis taip pat nuostabiai – gaminant šiuo būdų baltymai kietėja lėčiau ir taip mėsa ar žuvis tampa labai sultingomis. Šiame straipsnyje pagrindinį dėmesį skiriame lėtai ruošiamai mėsai.

 

 

Lengva su vidaus temperatūros termometru

 

Kad lėtas gaminimas būtų paprastesnis, ruošdami didelius mėsos gabalus naudokite vidaus temperatūros termometrą. Termometrą įsmeikite į mėsą, nustatykite norimą temperatūrą, jis jums duos signalą kai ši temperatūra bus pasiekta. Taip net ir gamindami didelius mėsos gabalus visuomet galite būti tikri, kad jie yra tikrai iškepę. Įpusėjus gaminimui jums taip pat nereikės papildyti kepsninės anglimis, kadangi Big Green Egg jos sunaudoja labai mažai. Iš tiesų, EGG gaminant lėtuoju metodu daryti beveik nieko nereikia. Palikite produktą iškepti ir mėgaukitės rezultatu.

 

 

Gaminimo gairės

 

Gaminant lėtai reikėtų prisiminti keletą bendrų gairių: temperatūra kepsninėje turi būti nuo 70 iki 120 °C, o covEGGtor krepšelyje visada turėtų būti convEGGtor arba du pusapvaliai convEGGtor akmenys – taip nuo anglių kylantis karštis būtų netiesioginis. Jei gaminate didelius mėsos gabalus, jų matmenys turi būtų mažesni už convEGGtor paviršiaus plotą. Jei gabalai bus didesni, mėsos kraštai kepant kiek išsausės, nes aplink convEGGtor susidaro karštesnis oro srautas.

 

 

Gaminkite lėtai…be recepto

 

 

Norite paeksperimentuoti be recepto? Jokių problemų. Iš anksto sužinokite reikalingą ingredientų temperatūrą ir turėkite omenyje, kad kuo riebesnė mėsa, tuo didesnė galima temperatūros paklaida. Nors kiek aukštesnė vidinė mėsos temperatūra įtakos neturės, tam, kad užtikrintumėte maisto saugumą, visada išlaikykite konkrečiam produktui rekomenduojamą temperatūrą. Taip pat, temperatūrą kepsninėje palaikykite bent 10–15 °C aukštesnę nei yra ideali mėsos temperatūra. Prieš dėdami groteles į kepsninę, pasirūpinkite convEGGtor švara – ant jo uždėkite skysčių surinkimo talpą (su arba be vandens). Ji surinks varvančias sultis ir riebalus bei apsaugos nuo dūmų,

 

 

Gaminkite keliais būdais

 

 

Kai norėsite mėsai suteikti daugiau skonio, paprasčiausiai naudokite prieskonių mišinį įtrynimui ar marinatą. Nuostabaus dūminio skonio taip pat galite pridėti derindami lėto gaminimo ir rūkinimo gaminimo būdus. Pageidaujate traškios išorės? Rinkitės atvirkštinį arba įprastą skrudinimo metodą – 180–230 °C temperatūroje paruoštą mėsą (visą gabalą arba supjaustytą griežinėliais) po to kepkite ant ketaus grotelių be convEGGtor. Nepamirškite – gaminant šiuo būdu vidinė mėsos temperatūra kiek pakils.

Didelius mėsos gabalus ant grotelių taip pat galite pirmiausiai skrudinti, tačiau atminkite, kad po to reikės kiek palaukti kol temperatūra kepsninėje nukris iki tinkančios lėtam gaminimui. Vadovaukitės šiomis paprastomis lėto maisto gaminimo gairėmis ir mėgaukitės nuostabiai gardžiais rezultatais!

 

Susidomėjote lėtu maisto gaminimu Big Green Egg? Išbandykite šiuos tris receptus!

 

 

Lėtai kepta jautienos krūtininė „Brisket“

 

Plėšyta kiauliena su Coleslaw salotomis

 

Sumuštinis su pastrami ir Benedikto kiaušiniu

 

 

 

close